“Sărbători de iarnă, împreună, în București” – PMB caută parteneri pentru luminițe, aka iluminat ornamental festiv 2022/2023

luminite

Despre cât de multă apă caldă, căldură vom avea înn această iarnă sau despre îmbunătățirea traficului din București, Primăria Capitalei vorbește destul de timid, iar situația nu e deloc roz și nici nu se întrevede o evolție în următoarea perioadă. Nu același lucru se întâmplă când suntem anunțați că anul acesta vom avea muuulte luminițe de sărbători în oraș. Pe scurt, Primăria Capitalei caută parteneri pentru suplimentarea iluminatului ornamental și festiv.

”Primăria Capitalei dă startul înscrierilor în programul “Sărbători de iarnă, împreună, în București” – iluminat ornamental festiv 2022/2023.

Astfel, instituțiile publice și/sau private interesate sunt invitate să depună propuneri de proiecte, iar în baza acestui parteneriat să contribuie la crearea unei atmosfere specifice sărbătorilor de iarnă.

Prin această inițiativă se dorește implementarea unor soluții integrate, care să vină în completarea celor aproximativ 2.900 de decorațiuni LED asigurate de către Primăria Municipiului București.

 Primăria Municipiului București acordă o atenție deosebită consumului de energie generat de acest proiect, avându-se în vedere exclusiv soluții cu tehnologie LED și cu un consum eficient. 

În acest fel, este estimat că energia electrică utilizată de iluminatul festiv pe întreg teritoriul Municipiului București reprezintă o creștere cu maxim 1%, față de nevoia din luna decembrie, pentru asigurarea iluminatului stradal – un serviciu de utilitate publică cu rol hotărâtor în asigurarea siguranței cetățenilor și a traficului.

În vederea selecției de Proiecte, cei interesați să devină partenerii în acest demers, se pot înscrie până la data de 31 octombrie 2022.”, potrivit unui comunicat de presă al PMB.

Mai multe ”detalii tehnice” puteți afla chiar de pe site-ul Primăriei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

ten − seven =