Se desfiinteaza Piata Progresul? Vedeti raspunsul OFICIAL al Primariei Sectorului 4

Piata Progresul

In ultimele cateva zile am primit de la cititorii Sectorul4LIVE mai multe mesaje in care oamenii se arata ingrijorati in legatura cu “desfiintarea Pietei Progresul”. Asta pentru ca piata a fost inchisa incepand de luni si umbla vorba-n targ ca va fi transformata in cu totul altceva decat …piata.

Inainte de a va prezenta pozitia oficiala a Primariei Sectorului 4, careia i-am transmis mai multe intrebari pe subiect, trebuie sa va reamintim ca am mai publicat, chiar relativ recent, un material similar in care demontam, pas cu pas, zvonurile legate de lucrurile “oculte” care s-ar intampla cu Piata Progresul. Deci, ne vedem nevoiti sa reluam subiectul pentru ca, asa cum va spuneam, mai multi cititori ne-au scris, din nou, ingrijorati.

Haideti sa vedem punctual care sunt raspunsurile celor de la primarie la zvonurile care bantuie prin Piata Progresul.

Zvon 1: “Piata Progresul se desfiinteaza!”

Raspunsul Biroului de presa al Primarie Sectorului 4:

Piața Progresul NU SE DESFIINȚEAZĂ! Din contră, toate lucrările desfășurate în incinta complexului agro-alimentar nu au alt scop decât modernizarea și punerea în siguranță a clădirii în vederea autorizării acesteia de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență. La finalul acestor lucrări, în Piața Progresul vor putea fi date în funcțiune spații moderne, aerisite, cu vizibilitate mare, în care comercianții să-și poată desfășura activitatea în condiții civilizate și de siguranță.”

Zvon 2: “La parter, in locul pietei, se va deschide un fast-food”

Raspunsul Biroului de presa al Primarie Sectorului 4:

“Etajul întâi va fi destinat producătorilor de legume și fructe, iar la parter își vor putea desfășura activitatea comercianții produselor de panificație și de origine animală (carne, lactate, ouă).”

Zvon 3: “La etaj, vor fi doar cativa producatori”

Raspunsul Biroului de presa al Primarie Sectorului 4:

“Piața Progresul își va păstra statutul de piață agroa-alimentară, 25 de producători/comercianți din sfera legumelor și fructelor, produselor de panificație și de origine animală având deja contractele semnate ca urmare a câștigării licitației publice la care au participat. Invităm și pe această cale și alți producători/comercianți să se înscrie în procedura de licitație publică pentru închirirea spațiilor disponibile.”

Nu in ultimul rand, lumea se plange, pe buna dreptate, ca nu a fost amenajata o piata volanta in apropiere pentru ca lumea sa isi poata cumpara (probabil pe perioada lucrarilor) produsele. Tot cei de la biroul de presa al primariei afirma, insa, ca:

“Spațiile pentru comercializarea exclusivă a fructelor și legumelor, aceste sunt indisponibile pentru cel mult 3 săptămâni, ca urmare a desfășurării unor lucrări privind retelele de utilități (curent, gaze, apă) în zona dintre etaje, urmând ca începând cu data de 27 ianuarie, acestea să-și reia, la etajul 1, activitatea normală.”

Cu alte cuvinte,  peste 20 de zile, locuitorii din zona isi vor putea face din nou cumparaturile (cel putin in cazul fructelor si legumelor) in Piata Progresul.

3 Comments

 1. Enea V

  ianuarie 8, 2020 at 11:08 am

  Plase pline cu cartofi, cu varza,cu tot felul de legume si fructe,batrani care nu prea vad pe unde calca…sus , la et.1!!!Sigur….. vor fi benzi rulante si lifturi moderne! Parca nu am sti cum functioneaza benzile si lifturile !
  Dar ne intreaba si pe noi cineva?

 2. alina

  ianuarie 8, 2020 at 11:58 am

  Pe baza carui studiu s-a hotarat amplasarea pietei de legume si fructe la etajul 1 si restul la parter?

  Nu era logic si normal ca pana si denumirea de “Piata Agroalimentara” implica Parter legume fructe si restul la etajul 1???

 3. vio draga

  ianuarie 9, 2020 at 10:01 pm

  In caz de incendiu, nu este mult mai dificil sa evacuezi, pe scari, o piata, amplasata la etaj, in care sunt mult mai multe persoane ( vanzatori tarabe+cumparatori cu sacose, trolere, etc.) decat intr-un magazin???

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × four =