Se reabilitează sistemul de alarmare a populației în caz de situații de urgență

alarmare a populatiei

Primăria Capitalei anunță demararea modernizării sistemului de alarmare a populației în caz de situații de urgență. Primarul Nicușor Dan spune că s-au alocat deja banii, iar decizia este importanta pentru că de mai bine de 30 de ani nu s-a mai făcut nicio investiție în acest sistem.

”Am alocat suma de 2,7 milioane de lei plus TVA – pentru modernizarea sistemului de înștiințare/alarmare a populației Bucureștiului în caz de situații de urgență. Precizez că acest sistem, compus din 300 de sirene și 6 centrale de alarmare amplasate în sectoarele Capitalei, n-a mai avut parte de investiții semnificative de mai bine de 30 de ani. Doar 155 de sirene și două centrale sunt astăzi funcționale, iar mare parte dintre sirene pot fi operate doar manual.”, declară Nicușor Dan.

Ce se va face concret cu suma de 2.7 milioane de lei, explică tot primarul:

”Obiectivul nostru e să modernizăm toate cele 300 de sirene, să cumpărăm 10 centrale de alarmare noi, precum și mediile de comunicație aferente (GSM, fibra optică, radio etc.). Vom face astfel un sistem modern, integrat și centralizat, care va putea fi acționat la nevoie apăsând un singur buton”.

Tot ce putem spera este că sistemul de alarmare cu sirene va funcționa după modernizare ceva mai precis decât RoAlert, care, după cum bine știți, te avertizeză că vine urgia la vreo juma’ de ora după…

SURSĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × three =