Sectia de Arsi de la Bagdasar Arseni, aprobata de Ministerul Sanatatii

sectia de arsi

In sfarsit o veste buna! Sectia de Arsi pe care Primaria Sectorului 4 a amenajat-o la Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni” a primit, luni, aprobarea Ministerului Sanatatii. Asta inseamna ca sectia a fost inclusa in reteaua nationala destinata tratementului pacientilor cu arsuri grave.

Pana luni, cand Ministerul Sanatatii a avizat includerea sectiei in reteaua nationala, aceasta functiona in cadrul sectiei ATI de la Spitalul Clinic de Urgenta „Bagdasar-Arseni”. A fost necesara modificarea structurii unitatii si alinierea la reglementarile normativului in vigoare (OMS 476/2017) in vederea aprobarii functionarii acesteia pentru tratarea pacientilor cu arsuri severe, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 4.

De ce spunem ca este o veste buna si care merita atentie? Pai, noua unitate pentru marii arsi este singura construita in Romania in ultimii 20 de ani!

Ea cuprinde doua sali de operatie, politrauma si chirurgie estetica, o sala de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spatii de sterilizare precum si trei rezerve cu cate un pat, dotate cu aparatura de ultima generatie si in care pacientii cu arsuri grave vor putea fi tratati la cele mai inalte standarde.

“Totodata, sala de operatii pentru urgente va putea fi utilizata si de alte specialitati, in functie de necesitate.

In plus, salile au pereti si tavane din inox, iar toate suprafetele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe baza de compusi din ioni de argint, eficienti impotriva celor mai periculoase si raspandite tipuri de bacterii. Mai mult, rezervele au pereti vitrati, care sa permita controlul vizual al pacientilor.”, se mai arata in comunicatul de presa al primariei.

„Avizarea primita ieri de la Ministerul Sanatatii inchide o investitie primordiala care arata, o data in plus, ca se poate sa lucram impreuna, pentru oameni! Primaria Sectorului 4 a investit in aceasta sectie, din fonduri proprii, suma de 7,5 milioane de lei.  Sanatatea noastra, a tuturor, a fost, este si va fi o prioritate pentru Sectorul 4, iar noi incercam in fiecare zi sa le oferim cetatenilor ceea ce ei isi doresc: decenta si normalitate in serviciile publice”, declara Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty − fifteen =