Sectorul 4 are incepand de azi cea mai moderna parcare supraetajata din Bucuresti! UPDATE – tarife!

parcare supraetajata

Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, inaugureaza, astazi, noua parcare supraetajata de la Piata Sudului, dupa aproximativ doi ani de la demararea lucrarilor.

Noua parcare supraetajata, prima de acest fel construita in Bucuresti in ultimii 30 de ani, are o capacitate de aproximativ 300 de locuri si, potrivit unui anunt al primariei de sector, ofera conditii de maxima siguranta si va asigura o dubla functiune, de park&ride si de resedinta.

“Etajul II al parcajului este destinat exclusiv abonatilor. Locurile vor fi disponibile pe platforma online in vederea solicitarilor privind atribuirea unui abonament in aceasdta dupa-amiaza”, potrivit Directiei Mobilitate Urbana sector 4.

Potrivit unui comunicat de presa al primariei sectorului 4, valoarea investitiei este de 22.672.002,60 lei (constand in amenajarea structurii, in automatizare, instalatii electrice, degivrare, post trafo).

“Avand o suprafata desfasurata de 4950 metri patrati, noua parcare  are o capacitate de  305 locuri, dispuse pe trei nivele: parter, un etaj si terasa.  La parter, au fost configurate 86  de parcaje, dintre care 7 sunt destinate persoanelor cu dizabilitati, iar două locuri motocicletelor. Totodata, la etaj, pot parca 76 de autovehicule, iar cele 89 de locuri amenajate la ultimul nivel sunt destinate exclusiv abonatilor. In afara spațiilor din interior, parcarea de la Piata Sudului beneficiaza si de 60 de locuri la exterior, dintre care trei sunt destinate persoanelor cu dizabilitati.”, se mai arata in comunicat.

UPDATE:

Potrivit Regulamentului privind parcările publice aflate în administrarea Sectorului 4 al Mun. București, prin Direcția de Mobilitate Urbană, în parcajele de tip “park&ride”, este permis accesul autovehiculelor care nu depășesc masa totală de 3,5 t și/sau dimensiuni maxime de 2,5 m lățime și 5, 5 m lungime. 

Orarul de funcționare a parcajelor de tip “park&ride” este de luni până duminică, în intervalul orar 00.00-24.00. Intervalul 7.00-19.00 se tarifează ca interval întreg, indiferent de ora la care se parchează (în interiorul intervalului) cu 3 lei/interval ( TVA inclus).

În afara intervalului menționat anterior, tariful este de 3 lei/oră ( TVA inclus). În parcajele de tip “park&ride” nu se pot face abonamente, nefiind încurajată parcarea pe termen lung, conform specificului acestui tip de parcaje. 

SURSA

1 Comment

  1. Andrei

    noiembrie 29, 2019 at 2:57 pm

    3 lei / ora? Enorm !Vin din popesti cu masina, o las in parcare, ma duc la munca cu metroul, vin de la munca, iau masina catre casa – 30 lei ! 30 lei pe zi este enorm !O sa fie goala ca cea de la Straulesti !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five + seventeen =