Copiii cu cerinte educationale speciale din Sectorul 4 au primit alocatii

alocatii

Nu mai putin de 891 de elevi si prescolari cu cerinte educationale speciale din Sectorul 4 au primit alocatii luna aceasta.

Ministerul de Finante a alocat nu mai putin de 753.000 de lei catre Primaria Sectorului 4, bani care au fost achitati prin intermediul Directiei de Administrare a Unitatilor de Invatamant (D.A.U.I), scrie DCNews.

“Numarul copiilor care au beneficiat de aceste alocatii – fie ca vorbim doar despre norma de hrana, fie ca vorbim despre alocatia de cazarmament – a crescut cu aproape 100 in acest an fata de 2018. Ne bucura, insa, faptul ca am putut veni in intampinarea acestor copii si a familiilor lor si ca ne-am achitat datoriile fata de ei inainte de vacanta. Asadar, norma de hrana a fost achitata, pentru perioada ianuarie – aprilie 2019, catre elevii si prescolarii din invatamantul de masa si catre cei scolarizati la domiciliu (deoarece, copiii care studiaza in scolile speciale primesc hrana in unitatile de invatamant). Iar alocatia de cazarmament a fost achitata pentru toti copiii cu cerinte educationale speciale, pentru perioada ianuarie – iunie 2019. Este vorba despre prescolari si elevi care indeplinesc conditiile legale, impuse de Hotararea Guvernului nr. 564/2017, si pentru care s-au depus cereri in acest sens”, a explicat directorul general al D.A.U.I., Ana – Maria Mocanita.

Citeste mai multe pe DCNews

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 − five =