Sectorul 4 va avea cel mai mare spital de stomatologie din Romania! Ieri au inceput lucrarile

spital de stomatologie

Primaria Sectorului 4 a anuntat, ieri, demararea lucrarilor la unul dintre cele mai ambitioase proiecte din Bucuresti. Este vorba despre construirea, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila”, a celui mai mare spital de stomatologie din Romania.

“Peste 50 de cabinete medicale, dotari de ultima generatie, echipamente moderne, consultatii si tratamente specifice pentru cele mai grave afectiuni stomatologice oferite de cei mai buni specialisti in domeniu. Toate acestea se vor regasi in cel mai nou si modern spital de stomatologie din Romania ce va fi construit in Sectorul 4 al Capitalei.”se arata intr-un comunicat de presa.

Noul spital, care se va numi Centrul Medical Multifunctional, va fi construit pe Soseaua Oltenitei nr. 9,  pe o suprafata de 4.954 de mp, si va avea doua etaje. potrivit comunicatului de presa, parterul si etajele superioare vor cuprinde cabinete medicale, sali de asteptare, spatii pentru prezentari si sedinte, farmacie, grupuri sanitare si zone administrative.

Iata cateva detalii importante despre noul spital:

  • Cabinetele vor fi configurate si amenajate corespunzator, atat pentru adulti cat si pentru copii, pentru care au fost gandite spatii dedicate, cu un mediu placut, viu colorat,ca acestia sa vina la medic fara frica;
  • In acelasi timp, spitalul va avea sali speciale pentru interventiile chirurgicale complexe;
  • De asemenea, pe langa functionalitatea medicala, noul ansamblu va avea si o componenta educationala.
  • Astfel, urmare a unei investitii de 2 milioane de euro, in aceeasi cladire va fi construit si un amfiteatru cu o suprafata de 2000 metri patrati pentru studentii, rezidentii si doctoranzii Facultatii de Stomatologie ai UMF „Carol Davila”.
  • In prezent, acestia isi desfasoara activitatea in mai multe cladiri vechi, cu risc seismic ridicat, aflate intr-o stare avansata de degradare;
  • Odata cu finalizarea lucrarilor de constructie a noului spital, studentii si rezidentii din tara si din strainatate vor avea la dispozitie, spatii moderne, dotate corespunzator pentru studiu si practica;
  • Pentru a facilita accesul, in imediata vecinatate a spitalului a fost construita deja o parcare de 236 locuri, urmand ca noi parcaje sa fie configurate si in curtea unitatii medicale.
  • Aceasta va fi amenajata atat cu spatii verzi cat si cu alei pietonale si carosabile pentru accesul autovehiculelor private si a celor speciale (salubrizare, aprovizionare);

Potrivit datelor furnizate de primaria de sector, lucrarile la noul Centru Medical Multifucntional vor dura 12 luni (deci termenul de finalizare a lucrarilor este luna mai 2021), iar valoarea totala a investitiei este de 41 de milioane de lei (din care 25 de milioane – fara TVA – constructia spitalului + 16 milioane lei – dotarile, echipamentele si mobilierul). Suma pentru constructia spitalului provine, potrivit aceleiasi surse, de la Compania Nationala de Investitii. De precizat este ca dotarea noii unitati medicale va reveni Primariei Sectorului 4 si va face obiectul unui credit ce va fi disponibil incepand cu anul 2021 de la Banca Europeana de Investitii.

Cum va arata noul spital (clic pe imagini pentru dimensiune mare!):

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

16 − 2 =