Frames: Sistemul de termoficare din Bucuresti risca ‘sa crape’ in aceasta iarna

termoficarea in Sectorul 4

Sistemul de termoficare din Bucuresti are nevoie urgenta de investitii, in conditiile in care mai mult de trei sferturi din conductele RADET au o vechime de peste 40 de ani si risca “sa crape” in aceasta iarna, se arata într-o analiza de specialitate a companiei de consultanta Frames remisa AGERPRES.

“CET-urile din Bucuresti sunt precum niste bombe cu ceas. Cazanele nr. 1 si 2 din CTE Grozavesti vor epuiza numarul de ore de functionare alocat in anul 2020, la fel ca si CAF-urile nr. 1 si 2 din CTE Bucureşti Sud. Practic, acestea nu vor mai putea functiona, in conditii de siguranta, dupa expirarea numarului de ore de functionare alocat”, potrivit Frames.

“Practic, serviciul de furnizare in regim centralizat a energiei termice va mai putea asigura apa calda si caldura doar pentru o mica parte din cele peste 560.000 de apartamente din Bucuresti si 4.900 de institutii racordate la retea”, arata analiza realizata de specialistii Frames.

In prezent, ELCEN produce agentul termic in centralele electrice de termoficare (CET) din Bucuresti (Vest, Sud, Progresu si Grozavesti), iar apa calda si caldura sunt distribuite de RADET printr-o retea principala de 954 kilometri de conducte principale si alti 29663 kilometri de conducte secundare, catre punctele termice si apartamente.

CITITI IN CONTINUARE PE ACEST SUBIECT PE AGERPRES.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 + 6 =