Starea de alerta va fi prelungita oficial cu 30 de zile la sfarsitul acestei saptamani. Ce restrictii in plus ne asteapta!

restrictii

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a hotarat astazi prelungirea starii de alerta pe teritoriul Romaniei, iar decizia va intra oficial in vigoare la sfarsitul acestei saptamani, la pachet cu alte restrictii adoptate de autoritati.

Cele mai importante restrictii noi care vor fi aplicate:

  • Restrictionarea circulatiei pe timp de noapte se aplica incepand cu ora 22:00 (pana la 5:00 dimineata), cu o ora mai devreme decat era pana acum.
  • Hotelurile si pensiunile din statiunile montane vor functiona la capacitate redusa, respectiv 70%.

Evident, cea mai discutabila dintre masuri, si care ramane in vigoare ca si pana acum, este inchiderea magazinelor la ora 21.00. Spunem discutabila pentru ca este la mintea cocosului ca un interval mai mic de timp in care sunt deschise aceste magazine (ne intereseaza, evident, cele alimentare!) inseamna si mai multa aglomeratie. Dar autoritatile nu se obosesc sa argumenteze decizia nici la cateva luni de zile de la aplicare, sa explice care este logica ei…

In alta ordine de idei, presedintele Iohannis ne asigura, ieri, iar astazi o face si premierul Citu, ca nu va fi niciun fel de lockdown de Paste.

Potrivit declaratiilor facute astazi de catre premier, au fost chiar propuneri cu mai multe restrictii, dar “nu le-am acceptat”. Premierul a mai precizat, Libertatea, ca reducerea capacitatii de cazare se va aplica numai „pentru cateva pensiuni, in statiunile montane” si a mai afirmat ca masura restrictiilor dupa ora 22:00 „va face diferenta, veti vedea”. Va trebui, deci, sa-l credem pe cuvant, pentru ca, din nou, nu avem nicio explicatie stiintifica, logica sau cum mai vreti sa-i spuneti, ca o astfel de restrictie de circulatie pe timp de noapte va face minuni si va genera o scadere a numarului de infectari sau de pacienti internati la ATI. Nu de alta, dar am vazut ca in cluburile de fite se rupe ringul de dans, in special in weekend-uri, in ciuda oricaror amenzi.

Apropo de terapie Intensiva, astazi raportarea oficiala a Grupului de Comunicare Strategica spune ca la ATI sunt internati 1.140 de pacienti, cifra in crestere fata de ieri.

Tot in ultimele 24 de ore au fost inregistrate 100 de decese asociate COVID-19. Mai multe informatii legate de raportarea COVID-19 de astazi, 10 martie 2021 gasiti AICI

SURSE: LIBERTATEA / STIRIOFICIALE.RO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 + twelve =