E oficial: Stația de metrou Tudor Arghezi va fi deschisă pentru călători din 15 noiembrie!

metrou Tudor Arghezi

Este oficial: stația de metrou Tudor Arghezi va fi dată în exploatare în 15 noiembrie, potrivit declarațiilor reprezentanților Primăriei Sectorului 4 și ai Metrorex, făcute în această după-amiază, într-o conferință de presă.

Noua stație de metrou Tudor Arghezi din sectorul 4 va fi dată în folosință începând cu data de 15 noiembrie, după ce Metrorex și-a dat OK-ul pentru recepția lucrării și după efectuarea testelor tehnice de către specialiști.

Mariana Miclăuș, directorul General al Metrorex, a declarat că, în primă fază trenurile vor circula în sistem pendul de la Tudor Arghezi la Berceni, iar în viitorul apropiat se va trece la circulația normală, respectiv călătorii  vor merge direct de la Tudor Arghezi la Pipera.

Directorul Metrorex a mai precizat că trenurile vor circula la un interval de succedare de 8 minute, apoi de 4 minute, odată cu intrarea tronsonului în regimul normal de funcționare.

De asemenea, odată cu inaugurarea noii stații de metrou, va fi dată în folosință și parcarea de tip park&ride care va oferi peste 300 de locuri șoferilor care vin din afara orașului și aleg să circule în Capitală cu metroul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four + eighteen =