Cica s-a depasit faza birocratica si incepe construirea statiei de metrou Centura Berceni

Centura Berceni

Ultimele acte necesare incheierii formalitatilor pentru construirea noii statii de metrou de pe Magistrala 2 au fost semnate, ieri. Astfel, teoretic cel putin, lucrarile de construire a statiei supraterane de metrou Centura Berceni ar trebui sa inceapa in curand.

Anuntul a fost facut de catre primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, pe Facebook.

“Gata, intrăm pe ultima sută de metri a proiectului noii stații de metrou pe care o construim pe Șoseaua Berceni!

Am semnat astăzi, împreună cu domnul Răzvan Cuc, ministrul transporturilor și cu domnul Marin Aldea, directorul General al Metrorex, protocolul în urma căruia Ministerul Transporturilor ne cedează terenul pe care vom edifica stația de metrou.

Aceasta era ultima condiție pe care Primăria Sectorului 4 trebuia să o îndeplinească pentru a putea accesa fondurile europene necesare acestei investiții.”, a scris primarul.

Din pacate, nu aflam din postare si cand ar putea incepe lucrarile, dar, asa cum spuneam si la inceput, teoretic, lucrarile de construire a statiei supraterane de metrou Centura Berceni ar trebui sa inceapa in curand.

Pe acelasi subiect a publicat si Metrorex un anunt, pe pagina de internet a ompaniei:

“Ministerul Transporturilor, Metrorex si Primaria Sectorului 4 au semnat astazi, 01.10.2019, un Protocol cu privire la edificarea unei statii de metrou la nivel suprateran, situata intre statia de metrou Berceni si Soseaua de Centura.
Proiectul se va realiza in continuarea Magistralei 2 de metrou: Pipera – Berceni, utilizand si terenul aferent liniei de proba si legatura retelei de metrou cu statia CF Popesti.
Pentru realizarea acestui obiectiv de investitii, Primaria Sectorului 4 va asigura sursele de finantare necesare, precum si toate operatiunile care deriva din gestionarea surselor de finantare, proiectarea si edificarea obiectivului statie de metrou, impreuna cu toata infrastructura necesara acesteia.
Dupa finalizarea proiectului, statia de metrou, impreuna cu infrastructura aferenta, va intra in proprietatea publica a statului si se va atribui in concesiunea Metrorex.”

SURSA1

SURSA2

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

9 − 5 =