Veste proastă pentru studenți: STB suspendă temporar emiterea de abonamente cu reducere

STB

Update: Din păcate, acceași situație este prezentă și la Metrou și călătoriile cu trenul!

Știre inițială:

Societatea de Transport București – STB – anunță că suspendă temporar emiterea de abonamente cu reducere pentru studenți. Motivul? Cineva care lucrează la stat, mai mult stă decât lucrează – normele metodologice pentru aplicarea legii nr. 199/2023 NU au fost elaborate…

Iată ce spune STB, într-un copmunicat de presă:

Luni, 04 Septembrie 2023,  |   STB S.A. suspendă temporar emiterea de abonamente cu reducere pentru studenți

În conformitate cu ultimele modificări legislative, Ministerul Educației urmează să elaboreze metodologiile, regulamentele și alte acte normative ce decurg din aplicarea legii nr. 199/2023. Având în vedere faptul că până la data prezentei, normele cu privire la acordarea facilităților de transport de suprafață nu au fost elaborate, emiterea titlurilor de călătorie cu reducere de 90% pentru studenţii înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă în instituţiile de învăţământ superior acreditate, nu poate fi aplicată online sau la punctele de vânzare. Elevii beneficiază în continuare de abonamente gratuite eliberate atât prin aplicația YouthTB, cât și la punctele de vânzare.

În vederea promovării emiterii abonamentelor cu reducere pentru studenți, Societatea de Transport București STB SA va solicita prezența în cadrul dezbaterii publice organizate de către Ministerul Educației, astfel încât prevederile din legea nr. 199/2023 să poată fi puse în aplicare cât mai repede, prin aplicația YouthTB, fără utilizarea altor resurse din partea studenților.”

SURSĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

eighteen − fourteen =