Cele mai importante subiecte ale zilei în presa generalistă: Scumpiri de la 1 August, atenționări de călătorie pentru români, tensiuni între Kosovo și Serbia, prognoza meteo

Revista Presei

Cele mai importante subiecte ale zilei în presa generalistă: Scumpiri de la 1 August, atenționări de călătorie pentru români, tensiuni între Kosovo și Serbia, prognoza meteo

LIBERTATEA: Țigările și alcoolul sunt mai scumpe începând de astăzi. Ce taxe cresc de la 1 august / Majorarea accizelor la tutun și la alcool, taxarea progresivă a veniturilor din jocuri de noroc și suprataxarea muncii part-time sunt câteva dintre modificările la Codul Fiscal care intră în vigoare de la 1 august. Astfel, în cazul țigărilor, care se vor scumpi de la 1 august, acciza totală se majorează de la 563,97 lei/1.000 de ţigarete la 594,97 lei/1.000 de ţigarete. Totodată, de la 1 august se majorează acciza la alcool, prin urmare, și la bere. Potrivit directorului general al Asociației Berarii României, care reunește cei mai importanți producători de bere – Bergenbier, Heineken, Ursus -, acciza crește cu 20%.

B365: Prognoza meteo pentru săptămâna 1-5 august. ANM anunță cum va fi vremea în București / Temperaturile din Capitală se mențin ridicate, însă nu vom mai avea parte de zile caniculare în această săptămână. După cum anunță ANM în intervalul 1-5 august, în București se vor înregistra temperaturi cuprinse între 29 și 35 de grade Celsius. Astăzi maxima termică va ajunge la 29 de grade Celsius, iar cerul va fi variabil. Vântul bate slab, viteza medie fiind de 11 km/h.

OBSERVATORNEWS: Atenţionare pentru românii care pleacă în vacanţă în Bulgaria. Recomandări MAE şi pentru cei care merg în Grecia sau Turcia / Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie cu recomandări utile în privinţa trecerii frontierelor bulgare pentru acest sezon turistic estival. Astfel, persoanele care călătoresc în Bulgaria sau tranzitează acest stat pentru a ajunge în Grecia sau Turcia sunt sfătuite să folosească toate punctele de frontieră bulgare, pentru a nu fi nevoite să aştepte la graniţă.

ȘTIRILEPROTV: Situație tensionată la granița dintre Serbia și Kosovo. S-ar fi auzit și focuri de armă. Vucic: „Serbia nu va capitula” / Sirenele de raid aerian au sunat ore în șir în partea de nord, iar la punctele de trecere a frontierei au fost proteste și blocaje în trafic. Ba s-ar fi auzit și focuri de armă, scrie presa locală. Lucrurile au degenerat după ce guvernul de la Priștina a decis că vehiculele înmatriculate în Serbia trebuie să aibă plăcuțe de Kosovo și că actele de identitate trebuie să fie schimbate. O regulă similară este aplicată de autoritățile de la Belgrad pentru kosovarii care vizitează Serbia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 1 =