Traseu pentru biciclete, inaugurat in Parcul Natural Vacaresti

Vacaresti

Asociatia Parcul Natural Vacaresti anunta amenajarea unui traseu de cicloturism si drumetie pe o distanta de 8 km, in Parcul Natural Vacaresti.

Potrivit asociatiei, care a fost desemnata si administrator al Parcului Natural Vacaresti in prima parte a acestui an, traseul se adreseaza bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate si este permis adultilor si copiilor insotiti de parinti.

Ruta masoara 8 km si este alcatuita din doua parti: poteca “belvedere” si poteca “printre balti”. Aceasta se desfasoara pe digul care imprejmuieste parcul, coborand in interior, pe potecile principale. Accesul se poate face pe doua intrari: Splaiul Unirii 168 si rampa de intrare in parc, din directia Strada Savinesti. Traseul se parcurge in aproximativ 60 de minute.

foto3

“Una dintre functiile cele mai importante ale Parcului Natural Vacaresti este cea de recreere. O recreere sanatoasa care include activitati precum sportul, plimbarea, observarea peisajului, relaxarea in aer liber si liniste. Biciclistii care vor patrunde in parc pe bicicleta vor avea de acum ocazia sa se bucure din plin de aceste servicii”, declara Dan Barbulescu, directorul Asociatiei Parcul Natural Vacaresti. Traseul de biclete a fost realizat impreuna cu BikeXpert Racing Team, cu sprijinul Kaufland Romania

“Programul Biciclesti in Vacaresti va continua prin organizarea unui consurs de mountain bike – Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, in Parcul Natural Vacaresti, pe data de 4 noiembrie 2017″, se arata pe pagina de internet a asociatiei Parcul Natural Vacaresti.

Sursa: APNV

2 Comments

 1. Laura

  August 30, 2017 at 4:41 pm

  Traseele sunt amenajate deja, pot fi accesate de public? Nu e clar din articol, ba ‘anunta amenajarea’, ba ‘a fost realizat’

  • administrator

   August 31, 2017 at 8:16 am

   Este destul de clar inca din titlu 🙂 Traseul a fost inaugurat, deci este accesibil deja pentru public.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

11 + six =