Trei vesti importante de la primarie: una legata de ambrozie, alta de centrele de vaccinare din sector si a treia despre actiuni de toaletare a arborilor

primarie

Nu am mai scris de ceva timp despre anunturile primariei de sector sau ale primarului, pentru ca de cele mai multe ori cand facem asta multi dintre cititori in loc sa vada informatia in sine, vad rosu in fata ochilor, si ne pomenim cu eticheta de organ de partid… Am facut precizarea asta pentru cei care sunt interesati de informatii despre ce se mai intampla in sector si care se intrebau, probabil, daca se mai intampla ceva…

Acestea fiind spuse, iata stirile:

Despre toaletarile arborilor si eliminarea crengilor care pot sa cada oricand

Cel mai recent anunt a fost facut ieri de primarul sectorului 4, Daniel Baluta, pe Facebook. Se refera la eliminara crengilor uscate care stau sa se desprinda din copaci, in contextul in care vremea se va inrautati. Mai important, insa, spune priamrul este ca aceste ca cetatenii pot sprijini actiunea prin soliciari trimise institutiei care da avize pentru aceste toaletari. Este vorba despre Directia de mediu din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, fara acordul careia nu se poate opera!

Toate centrele de vaccinare din sectorul 4 sunt deschise si functioneaza zilnic

O alta informatie pe care noi o consideram importanta se refera la centrele de vaccinare din sectorul 4. Astfel, trebuie sa stiti ca “Toate centrele de vaccinare din sectorul 4 sunt deschise si functioneaza zilnic, intre orele 08.00 – 20.00”, o spune tot primarul si tot pe Facebook.

Potrivit coordonatorilor campaniei naționale de vaccinare, de astăzi poate fi administrată și doza a treia de vaccin pentru persoanele vaccinate cu schemă completă (ambele doze).

Așasar, vă reamintesc faptul că în sectorul 4 avem deschise 5 centre de vaccinare, în care funcționează 33 de fluxuri de imunizare. Prin urmare, doritorii se pot adresa direct oricăruia dintre centrele noastre sau se pot programa în platforma https://programare.vaccinare-covid.gov.ro.

Centrele sunt deschise în următoarele locații: Mall Grand Arena, Palatul Național al Copiilor, City Mall, în parcarea Metro Berceni precum și în Parcul Lumea Copiilor.”

Ultima stire se refera la ambrozie si este mai mult un apel al primarului catre proprietarii de terenuri. Dar si un avertisment:

“Oameni buni, această buruiană face rău multor semeni de-ai nostri, este periculoasă pentru sănătatea celor din jur, de aceea trebuie mai multă implicare din partea dumneavoastră, a celor care dețineți terenuri.

În acest moment, la nivelul Sectorului 4 au fost identificate mai multe terenuri infestate cu această plantă dăunătoare, – aproximativ 260.000 de metri pătrați. Pentru 90% dintre acestea au fost luate măsurile necesare pentru prevenirea, combaterea și distrugerea acestei ambrozii.

Dacă până la data de 31.10.2021, proprietarii care nu și-au curățat încă terenurile și își vor înțelege obligațiile și continuă să pună în pericol mii de oameni, colegii de la Poliția Locală îi vor sacționa.

Persoanele fizice vor fi nevoite să achite între 1.000 și 5.000 de lei, iar cele juridice de la 10.000 până la 20.000 de lei. Scopul nostru nu e de a emite amenzi, ci de a-i face pe proprietarii de terenuri să înțeleagă că în joc este vorba de sănătatea oamenilor.”

SURSA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × five =