Un proiect pentru reabilitarea si promovarea Parcului Carol din Sectorul 4, inscris in campania Propune pentru Bucuresti

Carol

Va anuntam, in urma cu o luna, ca Primaria Capitalei a demarat o noua campanie, inspirata de ideea administratiei din Cluj, si anume bugetare participativa, prin programul “Propune pentru Bucuresti“. Programul cuprinde finantarea a 20 de proiecte propuse de bucuresteni, iar inscrierile se vor incheia peste aproximativ doua zile. Am aruncat o privire asupra proiectelor inscrise pana acum in campania primariei si, surpriza, am gasit si unul care, daca va fi selectat, ar putea schimba mult in bine fata Parcului Carol din Sectorul 4.

Proiectul despre care vorbim a fost inscris la categoria “Infrastructura culturala” si se refera la realizarea unui “pol muzeistic” in sudul Bucurestiului: PARCUL MUZEAL CAROL I. In sectiunea “Justificarea Proiectului”, autorul, Dumitru Titus Bazac, afima, printre altele, ca “In afara de modestele lucrari obisnuite de intretinere, intreprinse de A.D.P., parcul necesita investigarea si inventarierea fondului horticol si forestier existent, in vederea efectuarii de lucrari peisagistice pentru refacerea amenajarii initiale, dupa proiectul original al lui E. Redont. Statutul de monument istoric al parcului este (ar trebui sa fie) dat tocmai de specificul/caracteristicile sale fizice: amplasament, forma, diferente de nivel, dotari, tipuri de vegetartie etc – pe langa semnificatiile istorice“.

De asemenea, autorul propunerii precizeaza ca beneficiarii ar urma sa fie nu doar locuitorii din Sectorul 4 (si din Bucuresti in general), ci si turisti din tara, care nu pot beneficia de aceste facilitati culturale unicat.

CITESTE SI: Se alege praful de scarile ce duc spre Mausoleul din Parcul Carol – FOTO

Care ar fi rezultatele proiectului?

  • (Re)valorificarea patrimoniului cultural si peisagistic a (centru-)sudului Bucurestiului.
  • Constituirea unor noi atractii cultural-turistice pentru Bucuresti (si Romania);
  • Realizarea unor noi modalitati de cunoastere si instruire in peisajul cultural al Bucurestiului;
  • Realizarea unei platforme multidisciplinare, de ingemanare a petrecerii timpului liber in mod instructiv-recreativ;
  • Integrarea cultural-turistica si a partii de sud a Bucurestiului in circuitele de vizitare turistica;
  • Creșterea valorii edilitare a sudului Bucureștiului;
  • Modernizarea infrastructurii cultural-edilitare a acestei parti sudice a Bucurestiului.

Puteti citi in intregime proiectul propus pentru Sectorul 4 AICI. Ar trebui spus ca in categoria in care a fost inscris proiectul respectiv (Infrastructura Culturala) mai exista o singura propunere concurenta, asa ca sansele sa vedem peste cativa ani Parcul Carol reabilitat si promovat asa cum trebuie sunt destul de mari.

Pana la ora redactarii acestui text, in campania Propune Pentru Bucuresti fusesera inscrise 91 de proiecte, in toate cele opt categorii (Sanatate; Infrastructua Culturala; Amenajare / Reabilitare spatii publice; Spatii Verzi, locuri de joaca pentru copii; SmartCity respectiv Oras Digital; Infrastructura; Mobilitate, accesibilitate, siguranta circulatiei; Infrastructura sociala).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × 4 =