Unde fugim in weekend: Avanpremiera Ziua Europei in parcul Cismigiu – 11 ani de la aderarea Romaniei

Ziua Europei

Cum credem ca ar fi banal va recomandam (din nou) o plimbare in weekend  prin parcul Tineretului, de exemplu, am scormonit internetul in cautare de evenimente de sfarsit de saptamana numai bune pentru o evadare din sectorul 4. Si am gasit ceva destul de interesant, in Cismigiu: un preambul la Ziua Europei din 9 mai, ocazie cu care se organizeaza ce-a de-a 5-a editie a “Pietei Statelor Membre ale Uniunii Europene”.

Evenimentul, care marcheaza 11 ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, este organizat de catre PROEDUS si Centrul Infoeuropa din cadrul MAE. Ok, veti spune, si ce putem face daca mergem acolo? Ei bine, destul de multe lucruri interesante, in special pentru copii. Sunt organizate ateliere de creatie de coifuri, rame, steaguri, cutii si facepainting, pe langa concerte de muzica si dansuri traditionale specifice Romaniei , dar si altor tari din Uniunea Europeana. Tot astazi, organizatorii anunta ca pe aleile care duc spre foisorul din Cismigiu, vor fi prezenti si mesteri in olarit, fierarit, linogravura, tesut la razboi, care vor face demonstratii ale artei traditionale romanesti.

CITESTE SI: Calea Victoriei ar putea deveni pietonala in weekend-uri aproape tot anul

Ziua Europei – 9 mai – concerte in parcul Izvor

Si pentru ca tot am vorbit despre Ziua Europei (9 mai), va spunem de pe acum ca in parcul Izvor va avea loc, miercuri, un concert aniversar. Vor concerta VUNK, The Motans, Antonia, Vanotek, Ioana Ignat, Mircea Eremia, Sore, Alina Eremia, Loulou & Balkanian Project, Mira, Ami, Ana Baniciu. Evenimentul va avea loc intre 18.00 – 23.00, iar pe parcursul celor cinci ore de concerte va fi amplasata o zona de food court.

Potrivit PMB, accesul la cele doua evenimente este gratuit.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 + seventeen =