Prima unitate de Pompieri construită în ultimii 32 de ani în București a fost dată în folosință în Sectorul 4

Prima unitate de Pompieri realizată în București după 89’ a fost dată în folosință ieri. Unitatea, construită de la zero de către Primăria Sectorului 4, deservește și sectorul 5, dar și o zonă semnificativă a județului Ilfov, potrivit unui comunicat de presă.

Unitatea de pompieri Perșani a fost construită de la zero de către comunitatea Sectorului 4, are o suprafață desfășurată de 1.100 mp și un regim de înălțime de P+1.

Clădirea are în componență o zonă dedicată echipamentelor/mașinilor de intervenție, precum și o zonă administrativă destinată angajaților ISUBIF, cu sală de sport, dormitoare, bucătărie, vestiare, birouri, spații tehnice.

Totodată, unitatea are și o componentă educațională, sens în care, aici, copiii și tinerii vor putea fi instruiți de către personal calificat, cu privire la comportamentul necesar în cazul unor situații de urgență.

„Unitatea este parte componentă a unui sistem integrat pentru intervenții în situații de urgență, din care mai fac parte Unitatea de Primiri Urgențe, precum și Secția pentru tratarea marilor arși (cu 3 paturi) din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni, obiective de investiții realizate, de altfel, de către Sectorul 4. În cadrul acestui sistem integrat de protecție civilă, noua stație de pompieri va funcționa în subordinea Detașamentului de pompieri „Pieptănari” și va deservi, în primul rând, zona de sud a Capitalei, respectiv Sectoarele 4 și 5, precum și o zonă semnificativă a județului Ilfov.

Practic, prin această investiție realizată de către comunitatea Sectorului 4, timpii de intervenție vor fi astfel semnificativ diminuați, în cazul în care salvatorii vor fi nevoiți să intervină în situații de urgență, semnalate în cele două sectoare ale Capitalei sau în localitățile din sudul Bucureștiului.”, conform comunicatului de presă al Primăriei Sectorului 4.

La evenimentul de inaugurare al noii stații de Pompieri Perșani au participat Premierul Marcel Ciolacu, Secretarul de stat și șef Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seven + 19 =