Atunci cand zvonurile bat logica: va fi desfiintata Piata Progresul? NU, nicidecum!

Piata Progresul

In ultimele zile, am primit pe e-mailul redactiei si pe Facebook cel putin zece mesaje alarmante legate de soarta pietei Progresul din sectorul 4, mai exact “ce face primaria, desfiinteaza piata?”. Prin urmare, am solicitat biroului de presa al primariei sectorului 4 un punct de vedere oficial pe tema asta si am inceput sa sapam si pe cont propriu ca sa vedem daca se confirma ceva.

Potrivit cititorilor nostri, comerciantii sunt evacuati din piata pentru ca, asa cum spuneam mai sus, aceasta ar urma sa fie desfiintata. Din fericire, avem de-a face, ca in atatea alte cazuri, doar cu zvonuri lansate de indivizi care nu isi dau seama ca astfel de dezinformari nu fac decat rau unui numar mare de oameni (ne gandim acum la cumparatorii din zona si chiar si la comerciantii de acolo, desi ei ar fi trebuie sa stie clar cum stau lucrurile).

Si acum, ca am trecut de zona asta gri a zvonisticii, sa vedem ce se intampla cu adevarat cu piata Progresul.

Dupa ce am primit primele mesaje de la cititorii speriati la gandul desfiintarii pietei, am cautat informatii pe site-ul primariei legate de subiect. Si, ca sa vezi, daca te uiti atent, gasesti si informatii.

Mai exact, am gasit o hotarare adoptata in sedinta Consiliului Local Sector 4 din 24 aprilie 2019, care vizeaza chiar o serie de modificari ce urmeaza sa fie efectuate la Piata Progresul.

Documentul despre care vorbim se refera, dupa cum puteti vedea in captura de ecran de mai sus, la “Modernizare, recompartimentari interioare in vederea obtinerii autorizatiei de securitate la incendiu pentru Piata Progresul”.

Deci, nicidecum nu este vorba despre desfiintarea pietei, ci, din contra, despre modernizarea ei si aducerea la standardele de securitate impuse de legile in vigoare. Dar, cum am vazut ca oamenii sunt extrem de circumspecti si suspiciosi inclusiv cand vad cu ochii lor un act oficial (da, intr-unul dintre mesaje o cititoare spunea ca a vazut documentul de pe pagina primariei, dar nu are incredere…), atunci spunem sa nu ne credeti pe noi, ci pe cei de la primarie.

Iata si raspunsul pe care l-am primit de la biroul de presa al Primariei Sectorului 4, raspuns care ar trebui, spunem noi, sa elimine aberatiile pe tema acestui subiect:

“Piața Progresul nu va fi desființată, ci își va păstra în continuare funcționalitatea de piață agro-alimentară.

Cât privește lucrările efectuate în momentul de față la Piața Progresul, acestea se realizează în vederea obținerii Autorizației de securitate la incediu. După finalizarea acestor lucrări, în Piața Progresul vor putea fi date în funcțiune spații moderne, aerisite, cu vizibilitate mare, în care comercianții să-și poată desfășura activitatea în condiții civilizate și de siguranță.

Totodată, etajul întâi va fi destinat producătorilor de legume și fructe, iar la parter își vor putea desfășura activitatea comercianții produselor de panificație și de origine animală (carne, lactate, ouă).

5 Comments

 1. Dan

  July 4, 2019 at 11:18 am

  Totodată, etajul întâi va fi destinat producătorilor de legume și fructe, iar la parter își vor putea desfășura activitatea comercianții produselor de panificație și de origine animală (carne, lactate, ouă).

  Intrebari:
  Adica tot fluxul de oameni din piata se va desfasura pe scara rulanta? Inclusiv vanzatorii cu marfa?

  Vor disparea micile magazine de la etaj? Bricolaj ar fi ok macar unu sa ramana, plastice si papetarie la fel, poate nu atat de multe cu haine si haine sh.

  PS:
  Partea cu validarea in limba engleza e tare 🙂

 2. Elena

  July 4, 2019 at 11:24 am

  Piata este f mare! De ce sa mute producătorii de legume și fructe la etaj can au loc toti la parter? Sa cari 3, 5 kg si mai multe pe scari si pensionrii sa plimbe carucioarele cu cumparaturi pe scari? Si asa liftul ala abia functioneaza, dacaai noroc sa functioneze.
  Nu cumva, in agenda secreta, vrea sa aduca McD la parter asa cum se aude printre cei ce ce vand in piata?

  Parerea mea e sa nu tratati subiectul asa lejer.
  Si parcarea de la Lumea copiilor, in declaratii, trebuia sa fie inierbata….

 3. Eleonore

  August 28, 2019 at 11:20 am

  Ce facem cu caliatatea proasta a comerciantilor??? tigani in mare parte ce se iau la harta cu cumparatorii din orice motiv si au un comportament de parca le-ai intra in sufrageria proprie si nu intr-un spatiu public.
  Mizerie, aglomeratie, marfa dirijata si controlata, (doar ce este eficient pentru ei este expus, multe alte legume de sezon lipsesc din piata), taranii autentici sunt certati ca nu aliniaza preturile, batrane pensionare sunt vanzatoare de marfuri ale mafiei tiganesti si intrebate de cat si cum am vandut, de cum aranjeaza marfa pe tarabe, sm.d.
  Primaria este interesata la autorizare doiare de corectitudinea achitarii obligatiilor financiare si apropape deloc de interesul cumparatorilor.

 4. Adrian

  May 30, 2020 at 10:00 am

  Acum ce mai ziceti cand se adeveresc zvonurile initiale si temerile oamenilor ca piata va fi mutata sus si acolo va ramane si se for deschide McDonalds si Altex, nu vi se mai sfideaza logica atat de elaborata si complicata, arogantilor? Nu va ganditi la deloc la oamenii de varsta a treia care sunt nevoiti sa urce scarile cu plase pline de cumparaturi, puteati pune Mc sus ca si asa au clienti tineri care pot urca scarile si oricum nu coboara cu plase de la Mc, decat cu burtile pline si astfel punandu-i sa faca miscare dupa atatea calorii bagate in ei spre bucuria farmaciilor. Rusine sa va fie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × four =