Va prelua sau nu PMB metroul bucureștean? Primăria ”ar fi fericită”, dar…

Aparatorii Patriei

În ultima perioadă a apărut în spațiul public tot mai des discuția legată de o posibilă preluare a Metrorex de către Primăria Muncipiului București (PMB). Pornită inițial mai mult ca o formă de șicanare politică între ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și primarul General, Nicușor Dan, polemica pare să piardă din tenta ironică.

Zilele trecute, Nicușor Dan a răspuns întrebărilor jurnaliștilor inclusiv pe tema trecerii Metrorex de la Transporturi la PMB și a afirmat că Primăria ”ar fi fericită” să preia compania. Dar, există un mare ”dar”…

În condițiile în care PMB este nevoită să facă un apel disperat la Guvernul României, pentru a primi aproximativ 600 de miliaone de lei pentru achitarea unor datorii mai vechi ale Termoenergetica, este clar că o preluare a unei noi poveri bugetare, așa cum este Metrorex, nu ar însemna nimic altceva decât scufundarea financiară a Municipalității. De aici și marele ”dar”.

„În ceea ce priveşte metroul, Primăria Municipiului Bucureşti ar fi fericită să aibă metroul, dacă am avea garanţia că avem sumă în buget cu care să putem să acoperim subvenţia. Dar după cum vedeţi, avem de un an de zile discuţia pe ajutorul pentru termoficare – unde nu cerem altceva decât să avem un tratament egal cu al celorlalte localităţi din România şi nu avem. Şi atunci, până când nu există un echilibru bugetar, nu putem să ne lansăm într-o aventură să luăm metroul la Bucureşti”,  a declarat edilul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

nineteen + 1 =