Vedeti ce a facut (sau n-a facut) primarul Sectorului 4 in doua saptamani de mandat

Sectorului 4

Au trecut aproximativ doua saptamani de cand Daniel Baluta a fost investit in functia de primar al Sectorului 4 si, curiosi cum suntem, am vrut sa vedem ce-a facut in intervalul acesta de timp, daca a facut ceva… Am aruncat o pivire pe blogul primarului si pe site-ul oficial al primariei, ca sa citim si noi despre ce “s-a realizat”.

Iata ce am gasit:

 • S-a intalnit cu reprezentanti ai Bancii Europene de Investitii si au discutat despre continuarea proiectelor aflate in derulare (printre care si anveloparea blocurilor), dar si despre obtinerea de noi finantari pentru reabilitarea cladirilor scolilor din sector, amenajarea unor parcari de tip park&ride. Suna bine, insa au fost doar discutii, nu avem date concrete sau cifre. Asteptam in continuare si fapte…
 • A avut o sedinta cu reprezentantii Politiei Locale Sector 4 in care le-a solicitat sa manifeste mai multa grija fata de cetateni si sa fie mai exigenti cu cei care incalca legea. In acelasi timp, a sporit numarul efectivelor aflate in patrulare pentru cresterea sigurantei si ordinii publice. Minim 20 de echipaje se vor afla pe strazile din sector atat ziua, cat si noaptea. Primarul spune ca va manifesta “toleranta zero fata de orice posibila fapta de coruptie”. Schimbarile in functionarea Politiei Locale din Sectorul 4 au fost decise ieri, asa ca de acum asteptam sa vedem daca se si concretizeaza lucrurile.

Am continuat sa cautam si alte decizii clare din aceste doua saptamani de mandat. Ce am mai aflat de pe site-ul oficial al Primariei Sectorului 4, dintr-un comunicat de presa, a fost ca s-a votat constituirea celor 7 comisii de specialitate de catre Consiliului Local si ca a fost ales viceprimarul.

Cam atat am reusit sa gasim despre activitatea primarului ales al Sectorului 4. Este adevarat ca au trecut doar doua saptamani, dar ne dorim ceva mai multa actiune. Pentru cuvinte “sofisticate” vom cauta in dictionar. Dar faptele nu se gasesc scrise decat pe site-urile oficiale, iar pana in acest moment sursele noastre sunt destul de modeste.

Probabil ca este devreme sa-i facem reprosuri acum, asa ca ne abtinem. Totusi, ii reamintim ce asteapta locuitorii din Sectorul 4 de la primar:

 1. Reabilitarea blocurilor – asteptam impulsionarea lucrarilor ce stagneaza;
 2. Curatenia din sector- nu ne asteptam sa arate strazile noastre ca Bd. Kiseleff, dar nici ca soselele provinciale neasfaltate sau pline de gropi;
 3. Dezinsectia- stim ca nu tine de Primaria Sectorului 4, ci de Primaria Municipiului Bucuresti, dar asa cum scriam recent intr-un articol, vrem sa se faca ceva pentru ca ne-am saturat de tantari si de o vina pasata de la unii la altii;
 4.  Pasajul de la Piata Sudului – am tot scris despre lucrarile de la Pasaj, ne-am consumat nervos si ne-am umplut de praf in fiecare zi. Stim ca tine tot de PMB, dar santierul se afla in buricul Sectorului si ne afecteaza cel mai mult pe noi, locuitorii.

Asteptam ca noua conducere a Primariei sa treaca la fapte si sa ne demonstreze, in urmatoarea perioada, ca merita voturile primite.

4 Comments

 1. sorin ceacar ioan

  July 8, 2016 at 11:21 am

  Foarte straveziu articolul. In ceea ce priveste Politia Locala, tocmai s-au suplimentat posturile, ajungandu-se la 389, din care 322 agenti de strada. E foarte bine, daca i-as si vedea in actiune. La mine pe strada, Aleea Izvorul Oltului, nu i-am vazut de o vesnicie. Mai ales seara, am primit sesizari de la cativa presedinti de asociatii de locatari, nu se vad deloc prin zona.Sunt oamenii ai strazii care fac mizerie ,isi fac nevoile, se bea la coltul blocului si in fata blocului aflat la strada, Bd. Brancoveanu colt cu Turnu Magurele.
  In ceea ce priveste toleranta fata de coruptia, va reamintesc ca sedintele consiliului local nu au inceput tocmai cu dreptul. Se incearca creearea de avantaje pt mai tarziu, eliminindu se ilegal un consilier dintr-o comisie foarte “pretuita”, cea de Urbanism. Daca tot e dl. primar Baluta dispus la cooperare, cumva are ceva de ascuns , eliminindu-se consilieri USB din acea comisie?
  Daca tot sunteti cu ochii pe primaria sector 4, incercati sa-i deschideti mai larg si sa relatati si lucrurile inconvenabile. Asa veti asigura cetatenii de obiectivitate.

 2. Cristina

  July 8, 2016 at 6:11 pm

  Vrem să se renunțe la repartitoarele de căldură, hoție pe față.

 3. Meresciu

  July 9, 2016 at 9:28 am

  Domnule primar, ce ati facut in acest timp si pentru solutionarea abuzului pe care ni l-a facut primaria ce o conduceti pe vremea fostului primar, ma refer la desfintarea strazii Secerei si ingradirea accesului la un teren proprietate privata, ce il detinem si pe care nu putem intra, dar pt care suntem obligati sa platim taxe la bugetul local al PS4…????
  Nu considerati, ca ar fi normal sa indreptati situatia, mai ales ca ati avut cunostinta de ea inca de cand erati vice primar si ne-ati promis de atatea ori ca va veti ocupa personal si o veti rezolva.

 4. cristina

  July 11, 2016 at 1:53 pm

  Nu ii putem cere prea multe momentan pentru ca a trecut prea putin timp. Nu ii putem cere lui Baluta in 2 saptamani sa faca mai multe decat a facut Piedone in 8 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 2 =