Verificati-va caloriferele, RADET reporneste caldura din cauza prognozei meteo

Termoenergetica

RADET anunta ca a solicitat ELCEN, repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru incalzire catre consumatorii urbani din Municipiul Bucuresti incepand de astazi (marti 18 aprilie, ora 22.00).

Potrivit RADET, ”masura a fost dispusa pentru a asigura confortul cetatenilor si conditiile optime de temperatura in locuinţe, in urmatoarea perioada, in care se anunta scaderea temperaturilor pană la 0 grade Celsius”.

Solicitarea a avut in vedere prognoza meteo pe urmatoarele 3 zile, care indica temperaturi medii sub 10 grade, in intervalul orar prevazut de legislatia in vigoare, precum si numeroasele cereri venite de la consumatori.

Conform RADET, repornirea sistemului poate fi dispusa in conformitate cu prevederile articolului 117 din Regulamentul pentru furnizarea si utilizarea energiei termice, care precizeaza ca ”Inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18.00 – 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10 grade C sau mai mici”. 

In ceea ce priveste lipsa incalzirii la unele blocuri, sau scari de bloc, dupa repornirea sistemului de incalzire, RADET precizeaza ca aceasta poate fi cauzata de faptul ca sunt asociatii de proprietari care nu doresc deschiderea vanelor aflate in subsolul imobilelor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

8 + 6 =