VIDEO: Cum isi pun viata in pericol pietonii care traverseaza Nitu Vasile neregulamentar

Nitu Vasile

Mai multi cititori ai Sectorul4LIVE ne-au trimis o serie de imagini in care ne atrag atentia asupra unui subiect pe care credem noi ca si primaria de sector si Primaria Capitalei (inclusiv Comisia de circulatie din cadrul PMB) ar trebui sa il considere o urgenta. La iesirea din pasajul Sudului – Nitu Vasile (in apropierea Secuilor), atat viata pietonilor cat si a soferilor este pusa in pericol permanent. Motivul este unul clar. Extrem de multi pietoni aleg sa traverseze Nitu Vasile in mod neregulamentar (VEZI ZIDEO la finalul textuliu), in loc sa foloseasca pasajul subteran conceput tocmai pentru a oferi siguranta.

Cititorul nostru Alex, care ne-a trimis si imaginile video pe care le puteti vedea mai jos, spune ca in zona se circula ca pe autostrada si ca in urma cu aproximativ doua saptamani a si avut loc un acccident aici, tocmai din cauza ca un pieton a traversat prin zona interzisa. De asemenea, cititorul nostru N.G. ne scrie: “Sunt foarte multi inconstienti care ignora pasajul pietonal dinspre Secuilor / Nitu Vasile si traverseaza direct pe sosea. Pe langa faptul ca soseaua este aglomerata, se circula si cu viteze destul de mari, iar soferii care ies din pasaj (din cauza iesirii in panta) de multe ori se trezesc cu astfel de pietoni in fata lor. Parinti cu copii care merg catre scoala 190, pensionari si multe alte tipuri de oameni de la care uneori ai pretentii, risca sa faca din locul asta locatia unei viitoare tragedii. Din punctul meu de vedere (si sper sa ma insel) este doar o chestiune de timp pana cand acolo se va intampla ceva urat… Trebuie neaparat pus un gard acolo care sa nu mai permita accesul pietonilor.

Ce ar mai fi de spus? Ca primaria ar trebui sa faca exact ceea ce sugereaza si cititorii nostri: sa monteze un gard, daca nu pe ambele parti ale Nitu Vasile in zona respectiva, macar pe mijlocul arterei. In acelasi timp, politia ar trebui, totusi, sa mai domoleasca apetitul pentru viteza al soferilor in zona, pentru ca, sa nu uitam, in apropiere se afla si Scoala 190. In plus, Primaria Capitalei, adica institutia care a facut receptia lucrarii Pasajului Piata Sudului, ar trebui sa vada in ce hal a ajuns deja pasajul pietonal – poate se uita la imaginea pe care noi am publicat-o recent pe Facebook – si sa il faca utilizabil…

(clic pe imagine pentru dimensiune mare)

Fara alte comentarii vizionati un clip in care se poate vedea cat de riscanta este traversarea (reregulamentara de altfel) pe Nitu Vasile:

 

 

2 Comments

 1. activOo

  decembrie 11, 2017 at 3:40 pm

  La fel si la big inainte de sun plaza, directia brancoveanu! acolo e si mai lat drumul + sine de tramvai etc.
  Ideea e ca tre’ sa-i ocolim noi ca lor li se pare ceva normal sa treaca pe acolo foarte lent sa ne mai si injure daca ii claxonam.

 2. Olteanu Eugenia

  martie 15, 2018 at 3:21 pm

  Trebuie sa recunosc ca si eu am traversat de cateva ori peste carosabil dinspre Secuilor spre intrarea in Piata Sudului, prin locul unde se afla odinioara o trecere de pietoni. Trecerea pe sub pasaj e greoaie cu sacosele incarcate de la piata. Se pierde timp, pasajul e insalubru si neghidat cu indicatoare, liftul este inghesuit si fara posibilitate de aerisire. Pe de alta parte, in zona, viteza masinilor este mai mare decat prevede legea rutiera, se circula ca la curse. Acolo este un loc care necesita facilitarea traversarii de catre pietoni.La fel este si in fata mallului Sun Plaza unde se afla o statie de tramvai dar nu poti ajunge la ea decat ocolind aiurea sau incalcand legea, adica peste carosabil.Ca pieton si cumparator din acele centre comerciale, parerea mea este ca s-a construit fara sa se tina seama de multe aspecte.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

5 × four =