VIDEO – Pasajul Piata Sudului a fost inaugurat in sfarsit! Lucrarile continua la linia de tramvai si urmeaza largirea Soselei Berceni

Sudului

Pasajul subteran Piata Sudului a fost inaugurat, astazi (duminica 23 iuie 2017), dupa ani de zile de amanari, balbaieli ale autoritatilor si certuri pe tema cine este vinovat pentru incapacitatea de a termina o lucrare care nu ar fi trebuit sa dureze mai mult de un an. Totusi, zona Piata Sudului mai are ceva timp de asteptat pana cand va arata altfel decat un mare santier: lucrarile continua cu refacerea liniei de tramvai si cu largirea Soselei Berceni.

Inaugurarea pasajului vine, practic, cu o saptamana mai repede decat s-a promis ultima data. Pe 5 mai, Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) afirma ca pasajul rutier de la Piata Sudului va fi terminat si redat integral circulatiei pana la data de 28 iulie, dupa asigurarilor oferite de catre reprezentantii asocierii Astaldi-Euroconstruct. Ulterior, pe 28 iunie, primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, scria pe Facebook: ”Au mai ramas cateva zile pana la inaugurarea Pasajului Piata Sudului. O lucrare foarte mult intarziata, hulita de oameni, dar foarte necesara Sectorului 4. Ce a fost a fost, acum trebuie sa ne gandim la viitor. Vreau ca intreaga zona sa arate perfect (in momentul inaugurarii – n.r.).”.

Potrivit declaratiilor facute astazi de Gabriela Firea, lucrarile in zona vor continua (asa cum era de asteptat, de altfel) cu finalizarea liniei de tramvai, data estimata fiind septembrie – octombrie 2017. De asemenea, in perioada urmatoare primaria sectorului 4 va demara alte lucrari in zona si nu numai. ”Veti vedea ca in curand, intr-o luna – doua, acest proiect va fi continuat cu largirea Soselei Berceni si a Soselei Turnu Magurele. Toate aceste lucrari vor fi demarate in urmatoarele aproximativ 30 de zile, dupa ce se termina procedurile”, a declarat, astazi, si Daniel Baluta.

”Pasajul Rutier Piata Sudului este o lucrare care asigura fluidizarea traficului pe directia inelului principal si pe arterele adiacente inelului median al municipiului Bucuresti si presupune realizarea unui pasaj subteran pe directia Calea Vacaresti – str. Nitu Vasile, cu cate doua benzi de circulatie pe sens, a patru pasaje pietonale, refacerea liniei de tramvai, lucrari de modernizare a carosabilului, a utilitatilor etc. Valoarea totala contractului este 127 de milioane de lei”, potrivit PMB.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

11 + 11 =