Virusul gripal care a omorat peste 50 de persoane in Franta a ajuns in Romania! Apel al primarului Sectorului 4

virusul gripal

Virusul gripal care a omorat nu mai putin de 52 de persoane in Franta pana acum a ajuns si in Romania, unde s-ar inregistrat sase decese! Semnalul de alarma este tras chiar de primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, care a publicat un avertisment chiar pe pagina sa de internet.

“Avertizez locuitorii sectorului 4 că virusul gripal care face ravagii in Franța a ajuns si in Romania. Daca aveti in familie un caz de imbolnavire cu urmatoarele simptome: tuse, dureri musculare, stranuturi, febra de > 38,5° Celsius nu dati buzna la dulapul de medicamente. Anuntati urgent medicul de familie. Nu luati antibiotice fara recomandarea acestuia!”, scrie pe blog, Daniel Baluta, care este de profesie medic.

“Febra in sine nu este o boala, ci un simptom al unui spectru larg de infectii virale sau bacteriene. Antitermicele si ceaiuri multe pot atenua efectele virale. Izolaţi pacientul, nu-l lasati sa raspandeasca si altora! Un repaus la pat timp de sapte zile, cu multe ceaiuri, paracetamol si odihna multa reface organismul si previne raspandirea virusului in comunitate.”, mai scrie edilul.

Potrivit Evenimentul Zilei, cele mai multe cazuri de imbolnavire cu acest tip de virus periculos sunt chiar in Bucuresti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

4 × three =