Zilele Bucurestiului – spectacole, concerte, proiectii 3D cu ocazia celebrarii a 558 de ani de la prima atestare istorica a Capitalei

Zilele Bucurestiului

Primaria Capitalei organizeaza, incepand de astazi, vineri – 15 septembrie, si pana duminica – 17 septembrie, o serie de spectacole, concerte, proiectii 3D,  in cadrul evenimentului Zilele Bucurestiului – 558 de ani de la prima atestare istorica a Capitalei.

Iata principalele repere ale evenimentului Zilele Bucurestiului 2017 pe care merita sa le vedeti daca aveti de gand sa va relaxati in acest weekend:

Concert extraordinar Angela Gheorghiu – astazi, de la 20.30 – Concertul sustinut de soprana Angela Gheorghiu este spectacolul care deschide seria de evenimente aniversare Zilele Bucureștiului. Organizat de Primaria Capitalei prin ARCUB, spectacolul-eveniment are loc pe 15 septembrie, de la ora 20:30, in Piata Constituției. Angela Gheorghiu concertează la București, alături de Filarmonica George Enescu și de tenorul Teodor Ilincăi, iar dirijorul spectacolului este maestrul newyorkez Eugene Kohn.

Potrivit PMB, accesul se va face incepand cu ora 18:30, la portile de acces din Bulevardul Libertatii. Intrarea este gratuita, accesul in zona special amenajata cu locuri se face in limita numarului de 10.000 de scaune disponibile. Pentru evitarea aglomeratiilor la portile de acces, organizatorii recomanda spectatorilor sa vina din timp la concert, insa nu inainte de ora 18:30, ora deschiderii oficiale. Ora de incepere a concertului este 20:30. Toti participanții la eveniment vor avea asupra lor un act de identitate. Accesul persoanelor cu varsta cuprinsa intre 7 si 14 ani se face numai cu insotitor, care poate atesta pe baza unui document (carnet de elev, pasaport sau orice document cu poza minorului) varsta minorului. Din cauza zgomotului foarte puternic produs si a efectelor speciale din cadrul spectacolului, organizatorul nu recomanda prezenta in cadrul evenimentului a copiilor sub 14 ani.

iMapp Bucharest – spectacole de video mapping si concert Pink Martini -Programul Zilelor Bucurestiului continua in weekendul 16 – 17 septembrie cu spectacole de video mapping si concerte rock tot in Piata Constitutiei. Pentru al patrulea an consecutiv va avea loc si concursul international de 3D video mapping – iMapp Bucharest, pe 16 septembrie 2017, in Piata Constituției. Inainte de proiectiile pe Casa Poporului, incepand cu ora 17.30, pe scena vor urca DJ-ul roman Paul Damixie, trupa Moonlight Breakfast si apoi, incepand cu ora 21:00, inaintea concursului de 3D video mapping, concert Pink Martini.

Concurs de fotografie si campanie umanitara anti-bullying – Concursul international de fotografie si arta vizuala stillMapp Bucharest 2017 face parte din evenimentul iMapp Bucharest si are ca scop promovarea interactiunii dintre cultura locala si comunitatile de artisti romani si internationali, adresandu-se rezidentilor oricarei tari din Uniunea Europeana. Totodata, Asociatia Parintilor Isteti (API) atrage atentia la iMapp Bucharest asupra riscurilor fenomenului de bullying, printr-o proiectie pe fatada Casei Poporului. Tot in cadrul evenimentului iMapp Bucharest, cea mai importantă expozitie de fotojurnalism la nivel global isi va prezenta castigatorii editiei din 2017 printr-o proiectie in premiera pe Casa Poporului.

Concert maraton Vunk, Holograf, Voltaj, Delia & Band – De asemenea, tot in Piata Constitutiei,  duminica, 17 septembrie, incepand cu ora 18:00, are loc concertul maraton Irina Rimes, The Motans, Vunk, Holograf, Voltaj, Delia & Band.

Concerte si spectacole de teatru la Palatul Mogosoaia – Primaria Municipiului Bucuresti si Centrul Cultural “Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului” organizeaza la Palatul Mogosoaia piese de teatru, spectacol de dans pentru copii, concerte de muzica romanească veche. Astfel, in data de 15 septembrie, actorii teatrului “Ion Creangă” vor prezenta piesa de teatru ”Goe in Tara Minunilor”, iar dansatorii trupei de dans modern “AS”, din cadrul Palatului National al Copiilor Bucuresti au pregatit un spectacol special. Sambata, 16 septembrie, pe scena va concerta Cvartetul Fiore, iar seara va fi completata cu piesa de teatru “Sicilianul” de Moliere.

Duminica, 17 septembrie, Compania de teatru Zona pune in scena o adaptare a lucrarii “Rugaciuni pe malul lacului” de Sfantul Nicolae Velimirovici, iar programul se va inchide cu un spectacol sustinut de grupul vocal de muzica veche Anton Pann, condus de Constantin Raileanu.

Kids City in Parcul Cismigiu – In weekendul 15-17 septembrie, va fi organizat evenimentul Kids City, dedicat copiilor, si care include ateliere de creatie, jonglerii, spectacole de magie, muzica, dans, piese de teatru, stand-up comedy, Gasca Zurli si multi alti artisti. Festivalul Kids City incepe vineri, 15 septembrie, de la ora 17.00, iar in zilele de sambata si duminica se va desfasura in intervalul orar 10.00-22.00.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

two × one =