20.000 de persoane așteptate astăzi la protestul profesorilor. Circulația este dată peste cap

profesori

Greva profesorilor continuă și astăzi, când este organizat cel mai mare protest de la începutul grevei personalului din Învățământ.

Nu mai puțin de 20.000 de persoane sunt așteptate astăzi în Piața Victoriei. Profesorii vor pleca ulterior în marș spre Palatul Cotroceni, în speranța că președintele Iohannis își va asuma rolul de mediator între protestari și Guvern.

Potrivit Digi24, o nouă rundă de discuții între premierul Ciucă și sindicaliști ar trebui să înceapă la ora 12.

Traseul protestului organizat astăzi este următorul:

11:00 — 12:00, adunarea participanților în Piața Victoriei, respectiv Bd. Kiseleff, perimetrul cuprins între str. Arh lon Mincu și Piața Victoriei;

12:00 — 13:00, adunare publică în Piața Victoriei, perimetrul cuprins între prelungirea Bd. Aviatorilor, Parcul Kiseleff, Calea Victoriei, prelungirea Bd. lancu de Hunedoara;

13:00 — 15:00, deplasare pe traseul Piaţa Victoriei — str. Buzeşti — str. Berzei – str. Știrbei Vodă — Splaiul Independenței — Pod Grozăvești — stânga Șos Grozăvești — Bd. Geniului sensul de mers dinspre Bd. luliu Maniu către Piaţa Răzoare — punct final Statuia Leu.

15:00 — 15.30 adunare publică pe Bd. Geniului în proximitatea Statuii Leu; între orele 15.30 — 16.00, defluirea totală a participanților.

Profesorii aflați în grevă solicită majorarea salariilor cu 25%, dar și asumarea de către Guvern a unei Ordonanțe de Urgență prin care să se garanteze că în noua lege salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, care este 6.789 de lei, adică 4.000 de lei net, după cum scrie și Libertatea.

Restricții de trafic!

Brigada Rutieră a Capitalei informează că, în context protestului, se impun mai multe restrucții de circulație în București, astfel:

De la ora 10.00,este resistematizat traficul rutier în Piaţa Victoriei, asigurându-se 2 benzi pe sens în faţa Guvernului României, pe Bd. Aviatorilor circulându-se doar către Bd. Lascăr Catargiu

Traficul se restricționează gradual, pentru staţionarea autocarelor pe Şos. Kiseleff, benzile I, III şi IV, pe segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei, fără afectarea intersecţiilor. Banda II de circulaţie pe acest tronson va fi destinată autovehiculelor de intervenţie”, a transmis Brigada Rutieră a Capitalei, citată de B365.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

14 + five =