Greva de avertisment in invatamant si proteste la STB si Statistica!

proteste

Salariatii in din invatamant organizeaza, astazi in intervalul 11.00 – 13.00, o greva de avertisment. De asemenea, angajatii STB SA au organizat si ei, tot astazi, un protest. Si angajati Institutului National de Statistica protesteaza astazi printr-un pichet organizat in fata sediului PSD. Atat profesorii cat si lucratorii din transportul din Bucuresti si de la Statistica au solicitari legate de cresterea veniturilor (dar si alte doleante).

Greva de avertisment in invatamant

Profesorii acuza lipsa unor masuri cu privire la salariile si conditiile de munca dar si finantarea precara a sistemului educational din Romania. In timpul protestului, respectiv intre 11.00 si 13.00, cursurile sunt intrerupte, profesorii urmand doar sa supravegheze elevii. La actiunea sindicala participa membrii Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, Federatiei Sindicatelor din Educatie „SPIRU HARET” si ai Federatiei Nationale Sindicale „ALMA MATER”, conform unor informatii citate de B365.

STB – proteste fara afectarea transportului in comun

Angajatii de la STB au mai multe revendicari. Principala este legata de venituri, iar protestatarii cer o marire cu 35% a salariului de incadrare. De asemenea, se protesteza si impotriva desfiintarii unor locuri de munca din cadrul societatii de transport “slaba gestionare a relatiilor cu sindicatele” si, nu in ultimul rand, fata de lipsa pieselor pentru autobuze. O alta nemultumire a angajatilor este legata de lipsa in acest moment unui contract de munca colectiv inregistrat la ITM. Potrivit sindicalistilor, ultimul contract a expirat la data de 31.12.2021. Ar mai trebui precizat ca nu este primul protest al angajatilor STB, ei demarand actiunile inca de la inceputul saptamanii, si ca protestele vor continua si in urmatoarele zile.

Statistica vrea aplicarea si respectarea legii salarizarii

Angajaţii Institutului National de Statistica (INS) picheteaza astazi sediul Partidului Social Democrat, cu scopul sensibilizarii decidentilor politici asupra problemelor cu care se confrunta statisticienii, pentru stoparea discriminarilor salariale pentru familia ocupationala Administratie si pentru aplicarea majorarilor salariale conform legii salarizarii, potrivit unui comunicat remis de CNS Cartel “ALFA”, citat de Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen + 17 =