20 de arbori, doborâți de furtuna de aseară în sectorul 4!

furtuna

Artere de circulație blocate și inundate și peste 20 de arbori doborâți de vântul puternic. Acestea sunt efectele pe care furtuna, ce a avut loc în ieri seară în București, le-a produs în Sectorul 4 al Capitalei.

Astfel, potrivit unei prime evaluări a situației din teren, azi-noapte în jurul orei 12.30, Șoseaua Berceni a fost complet blocată pentru mai multe zeci de minute, pe porțiunea cuprinsă între cele două stații de metrou, Dimitrie Leonida și Berceni, din cauza arborilor de mari dimensiuni care au căzut pe carosabil.

Totodată, s-a circulat cu dificultate pe bulevardele Tineretului, Gheorghe Șincai, Dimitrie Cantemir, Metalurgiei, Alexandru Obregia, din cauza acumulărilor mari de apă. De asmenea, mai multe autoturisme au fost avariate.

Pentru deblocarea acestor artere s-a intervenit imediat, afirmă cei de la Primăria de sector, într-o informare de presă. Astfel, mai multe echipaje de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Totul Verde. S.A, Apa Nova s-au aflat azi-noapte în teren pentru a interveni în zonele afectate de furtună.

Nu doar sudul capitalei a fost afectat de furtună, ci între orașul, precum și localități din Ilfov. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), pompierii au gestionat, în intervalul 13 iunie orele 22.00 – 14 iunie orele 05.00, nu mai puțin de 397 de intervenții, dintre care 331 în București și 66 în Ilfov:

  • 327 de inundații;
  • 60 de copaci căzuți;
  • 7 stâlpi de electricitate;
  • 3 acoperișuri luate de vânt.

Au fost afectate:

  • 107 străzi;
  • 208 locuințe, gospodării și subsoluri;
  • 71 de autoturisme.

SURSA foto: Observator

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 + 3 =