78 de blocuri din zonele Reșița, Luică, Huedin, Uioara și Drumul Găzarului vor fi reabilitate termic cu bani din PNRR

reabilitare termica

Primăria Sectorului 4 anunță, printr-un comunicat de presă, că administrația locală a accesat, prin PNRR, o sumă record pentru reabilitarea termică a 78 de blocuri de locuințe din sector. Este vorba despre peste 100 de milioane de euro. Blocurile care urmează să fie anvelopate sunt în zone precum Reșița, Luică, Huedin, Uioara sau Drumul Găzarului.

Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă al primăriei de sector:

”Luni (7 noiembrie 2022 – n.r.), la Palatul Victoria, în prezența Prim-Ministrului Nicolae Ciucă și a Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a semnat un prim contract de finanțare, în valoare de 530 de milioane de lei, fonduri accesate și obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Cele peste 100 de milioane de euro vor fi investite în lucrări complexe de eficientizare energetică pentru un număr de 78 de blocuri de locuințe din Sectorul 4, situate în zone precum: Reșița, Luică, Huedin, Uioara sau Drumul Găzarului. 

Vorbim aici despre imobile care au nevoie urgentă de intervenții consistente și specifice, menite să sporească nivelul confortului oamenilor în propriile case și să diminueze considerabil costurile facturilor la încălzire.

Blocurile din zonele mai sus menționate au fost expertizate, iar documentația tehnico-economică a fost finalizată. 

În perioada următoare, după semnarea ordinului de începere a lucrărilor, va începe montarea schelelor pentru reabilitarea propriu-zisă a imobilelor. 

Acesta este doar începutul marelui Val al Renovării în Sectorul 4, care va continua cu semnarea celorlalte șase contracte de finanțare, ale căror documente premergătoare au fost deja aprobate. 

Totodată, alte cinci cereri de finanțare similare au fost depuse în cadrul celei de a doua etape a programului de eficientizare energetică din cadrul PNRR”

SURSĂ

7 Comments

 1. Dumitrascu petre

  November 9, 2022 at 2:48 pm

  Blocul nr.11 din aleea calinesti nr8 este cumva pe lista cu anvelopele din pnrr?

 2. Antonela

  November 9, 2022 at 9:09 pm

  Unde este publicată lista cu cele 78 de blocuri?
  Mulțumesc

 3. Mariana Gheorghe

  November 9, 2022 at 9:46 pm

  Blocul 62 bis din Str. Izvorul Oltului nr.1 pe site-ul primăriei este de peste 10 ani tot în proiectare. Dacă cei din IT nu-și fac treaba și nu actualizează site-ul primăriei să nu-și mai ia salariul întreg. În imaginea de mai sus se pare că intrăm curând în programul de reabilitare, curând poate la anul că acum vine iarna, ploaia și eventual înghețul.

 4. Andrei mariana

  November 28, 2022 at 8:15 am

  Aleea reșița d,nu este pe lista cu reabilitare

 5. Bourvil

  February 14, 2023 at 8:38 pm

  Așteptăm anveloparea Bloc A din str. Anghel Moldoveanu nr. 39-41, sos. Giurgiului…de 10 ani.
  Mai rpd a 2-a venire a lui Mesia .
  Praf in ochi, sifonare de bani europeni. Prevedem sfârșitul mafiei Baluta la S4. Sa vina cineva capabil !!!

 6. Bourvil

  February 14, 2023 at 8:39 pm

  Așteptăm anveloparea Bloc A din str. Anghel Moldoveanu nr. 39-41, sos. Giurgiului…de 10 ani.
  Mai rpd a 2-a venire a lui Mesia .
  Praf in ochi, sifonare de bani europeni. Prevedem sfârșitul mafiei Baluta la S4. Sa vina cineva capabil !!!
  De ce sa visam cu ochii deschiși ?
  Sa votam NU Baluta la Sector 4 !!!
  RUȘINE !!!

 7. Carmen

  February 15, 2023 at 4:37 am

  Hmm,reabilitarea asta este de cind eram eu tara, adica de acum 25 de ani. aspectul blocul mamei mele este JALNIC. culmea este ca cele din spate s-au vopsit,dar acela din GIURGIULUI 122 care este exact stradal, nici vorba. zici ca esti in blocurile din harlem! administratia blocului este teribil de idioata, nu au o lista de prioritati pentru infrumusetarea si maintenance of the building. nu sunt persoane calificate in functiile de administrare si financial and management of the buildings.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × 3 =