8 propuneri interesante pentru fluidizarea traficului in Bucuresti

vigneta

Ne apropiem cu pasi grabiti de campania electorala. Promisiunile venite de la doritorii scaunului de edil al Capitalei ne vor asalta, impreuna cu nelipsitele bannere, flyere, emisiuni radio si tv. Nu stim ce va face viitorul primar, dar ar putea sa se inspire si din lista cu propuneri intocmita de Revista Stiinta si Tehnica pentru fluidizarea traficului din Bucuresti:

  1. Patrule de amenzi pentru parcare neregulamentara. Circulatia din Bucuresti este intotdeauna ingreunata de soferii care isi parcheaza aiurea masinile, blocand o intraga banda. Din acest motiv circulatia se ingramadeste pe o singura banda, mai ales la orele de varf, dimineata si seara. Indicatorul “Parcarea interzisa” este ignorat adesea, iar soferii nedisciplinati raspund agresiv: “Si eu, unde sa parchez?”. Rechinii imobiliari ingreuneaza situatia prin excluderea din proiecte a unor parkinguri plasate inteligent. Daca viitorul primar s-ar gandi destul de serios sa acceseze niste fonduri europene si sa puna pe picioare un proiect care ar insemna: sa cumpere cateva vehicule de mici dimensiuni, gen scutere sau cvadricicluri electrice pe care sa le foloseasca agenti preocupati doar de amenzile rutiere, ar acoperi si salariile acestora din urma si ar avea toata lumea de castigat.
  2. Viitorul primar se mai poate gandi sa introduca o taxa de poluare in zone din centrul orasului precum Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei si alte cateva locuri. Taxa sa fie una mare pentru ca proprietarii masinilor vechi si foarte poluante sa fie descurajati sa le foloseasca. Masinile electrice ar putea fi exceptate de la plata acestei taxe.
  3. Sa se gandeasca la un sistem “Big Brother” la fiecare semafor si trecere de pietoni. De fiecare data cand un sofer incalca regulile de circulatie nu este niciun politist in zona. Nu exista un numar atat de mare de politisti, nici nu ar fi realist sa pretindem sa se afle peste tot! Insa montarea unor camere de supraveghere reprezinta un scenariu cat se poate de realist si posibil de indeplinit. Dupa cateva amenzi usturatoare orice indiciplinat va intelege ca regulile nu au fost facute doar ca sa fie incalcate. Iar costurile montarii acestor camere nu sunt exorbitante si vor fi acoperite destul de repede de banii incasati din amenzi.

Daca doriti sa cititi si celelalte propuneri pentru viitorul edil al Bucurestiului, o puteti face pe stiintasitehnica.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

five × one =