De la Cititori: Se poate face colectare selectiva in Sectorul 4? Da, se poate!

colectare selectiva

Iata ca in plin scandal legat de intentia primariei Capitalei de a construi in Sectorul 4 un mega incinerator de deseuri, apar si exemple ca se poate recurge la alte metode pentru a scapa de gunoi. La scara mica, am putea spune, dar exemplul exista si despre asta vom vorbi in continuare.

Cititorul nostru Mihnea Dobre ne scrie ca metoda colectarii selective poate fi incercata de fiecare dintre noi. Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, Mihnea Dobre explica modul in care a reusit sa implementeze, pur si simplu, colectarea selectiva, evitand birocratia administratiei locale.

Cum initiativa ni se pare foarte interesanta si sanatoasa, daca ii putem spune asa, va prezentam in continuare mesajul cititorului nostru.

Ce speram noi este ca mai multi locuitori din sector sa se inspire de aici si sa recurga la aceasta solutie, care, dupa cum recunoaste si cititorul nostru, “nu este una perfecta”, dar conteaza ca exista.

Iata postarea Facebook a lui Mihnea Dobre:

Reciclare în loc de incinerare!

Am reușit să implementez colectarea selectivă pe scara unde locuiesc!
Am vorbit cu cei de la Rosal care conform contractului au obligația de a colecta selectiv și am stabilit să aducă 15 saci speciali. Am pus câte un sac pe etaj (atât permite spațiul), iar în acesta adunăm plastic, hârtie și carton.
Când se umplu suficienți îi sun pe cei de la Rosal, iar ziua următoare vin să îi ridice.
În 2 săptămâni de la 34 de apartamente s-au strâns 6 saci ca cel din poză.

Îi puteți contacta pe cei de la Rosal la numărul de telefon: 021 200 69 51 și apăsați tasta 0.

Nu este un sistem ideal si nici nu se primește nimic în schimb însă cred că e important sa reușim să reciclăm mai ales că acum discutăm despre incinerare.
Pentru sănătatea noastră cred că merită din plin să reciclăm.”

1 Comment

  1. Iancu

    January 11, 2021 at 7:39 pm

    Buna seara,
    Ia uite ce este publicat pe site-ul PS4:
    “De la data desființării, fiecare asociație de proprietari, persoană fizică sau juridică va contracta individual servicii de salubrizare de la operatorul economic licențiat, aceasta reprezentând o modalitate prin care contravaloarea facturii lunare va putea fi zero, în contextul în care se va realiza colectarea selectivă.”
    Ce ne raspunde ROSAL:
    “In afara de pubelele selective care vor fi ridicate gratuit, vor exista si pubele pentru gunoi menajer, pentru care populatia va trebui sa plateasca prin asociatia de proprietari 10,40 lei/luna/persoana”
    Pai atunci de ce sa mai optam pentru colectare selectiva daca tot platim 10,40 lei/luna/persoana
    Primaria sustine ca taxa poate fi zero daca colectam selectiv, iar ROSAL contrazice si spune ca nu se pune problema de taxa zero ci de 10,40 lei/luna/persoana !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

two × 3 =