Legea a fost promulgata: Politia locala poate dispune ridicarea vehiculelor ce stationeaza pe domeniul public!

Politia locala

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 21/2002 privind gospodarirea localitatilor urbane si rurale, care se refera la obligatiile pe care le au institutiile, persoanele fizice si juridice in gospodarirea localitatilor. In actul normativ promulgat de Presedinte este inclusa si posibilitatea ca Politia locala sa dispuna ridicarea vehiculului parcat pe domeniul public, in alte locuri decat drumul public, in afara spatiilor marcate in acest scop.

Astfel, institutiile si persoanele fizice si juridice au obligatia sa nu ocupe domeniul public cu vehicule in afara spatiilor marcate expres de administratorul domeniului public. In caz contrar, daca un vehicul stationeaza pe domeniul public, in alte locuri decat drumul public, Politia locala poate dispune masura tehnico-administrativa a ridicarii vehiculului. Ridicarea vehiculelor constituie serviciu public si se realizeaza pe durata a 24 de ore.

Totodata, ridicarea vehiculului nu se dispune sau, daca a fost dispusa, nu se pune in executare sau inceteaza, in cazul in care in vehicul este vizibila prezenta unor persoane. Conducatorul vehiculului este direct raspunzator in situatia in care prezenta unor persoane fizice si juridice in vehicul nu este vizibila cu ocazia dispunerii sau punerii in executare a masurii.

CITITI IN CONTINUARE PE ADMINISTRATIE.RO

Leave a Reply

Your email address will not be published.

20 + fifteen =