Romania, Bucuresti, Sectorul 4, secolul XXI: vindea pepeni din caruta trasa de un cal

Reprezentantii Directiei Generale de Politie Locala Sector 4 au surprins, ieri, o persoana ce comercializa pepeni pe o strada din sector, fara sa aiba autorizatie. Pana acum, stirea ar fi banala, insa problema este ca omul vindea dintr-o caruta trasa de un cal, iar o lege veche de cel putin 20 ani spune clar ca o astfel de treaba e interzisa.

Desigur, vor fi multi dintre cititorii nostri care vor spune ca “si ce daca?” sau, “ce-au avut cu omul?”, insa lucrurile nu prea stau asa. Suntem, totusi, in Bucuresti, in secolul XXI, iar astfel de imagini nu se prea “pupa” cu “vrem o tara ca afara”, mai ales ca vorbim despre Capitala.

A ramas si fara pepeni, si fara caruta si a primit si amenda

“Urmare a verificarilor efectuate, politistii locali au aplicat detinatorului atelajului o santiune contraventionala in suma de 1000 de lei conform HCGMB 233/ 2000 si au dispus ridicarea vehiculului in baza HCL S4 nr.74/2021.  Totodata, persoana in cauza a mai primit o sanctiune conform O.G. 99/2000, amenda in valoare de 200 lei, iar in baza O.G.2/2001 i-au fost confiscate produsele (pepenii) expuse la vanzare pe domeniul public fara autorizatie.”, se arata intr-o informare de presa. In plus, din cate stim, ca sa isi recupereze caruta omul va trebui sa plateasca ci o taxa de vreo 350 de lei.

Cei de la politia locala afirma ca nu este un caz izolat, dupa ce in urma cu doua zile, pe raza Sectorului 4, alte 3 persoane aflate in aceeasi situatie au fost depistate si santionate de catre politistii locali si care, “in ciuda avertismentelor, au ignorant recomandarea de a nu circula cu atelajele pe strazile sectorului”.

Daca va intrebati ce s-a intamplat cu calul din “poveste”, ei bine, el nu a fost ”ridicat” de politia locala, ci a fost returnat proprietarului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

18 − 7 =