Razboi public intre consilierii USR Sector 4 si primarul Baluta! USR cere retragerea dreptului primariei de a administra mai multe artere + Replica primarului

razboi

Nu, nu exageram deloc! E chiar razboi intre consilierii USR si actualul primar al sectorului 4, Daniel Baluta. Totul a pornit de la o initiativa a USR sector 4 de a solicita oficial Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa retraga Primariei Sectorului 4 dreptul de administrare asupra mai multor artere, drept care fusese acordat in 2017. Motivul? Hotararea Consiliului General de dare in admininstrare a arterelor respective s-a facut pentru “construirea si reamenajarea de parcare”. Miza USR este insa stoparea proiectului privind construirea de pasarele pietonale care ar traversa intersectia Tineretului – Sincai. De cealalta parte, primarul spune ca retragerea din administrarea sectorului 4 a arterelor respective ar duce la blocarea mai multor proiecte aflate deja in derulare. Va prezentam in continuare punctul de vedere al ambelor tabere.

Ce spune USR Sector 4 pe Facebook?

“Valentin Necula, consilier general USR PLUS, a depus, in numele grupului de consilieri, un proiect de hotarare prin care propune Consiliului General al Municipiului Bucuresti retragerea dreptului de administrare a mai multor artere din capitala de la Consiliul Local Sector 4, drept care fusese acordat in 2017.

Initiativa este necesara ca urmare a constatarii nerespectarii prevederilor HCGMB 148/2017, prin care acest drept de administrare fusese acordat catre administratia locala din sectorul 4.

In 2020 a fost initiat de catre primarul Sectorului 4 si adoptat de Consiliul Local un proiect care vizeaza investitii pentru realizarea unor pasarele pietonale pe deasupra bulevardului Tineretului. In 2017 insa, atunci cand a incredintat dreptul de administrare al acestui bulevard catre Consiliul Local Sector 4, CGMB a definit foarte clar si scopul acestui demers: construirea/reamenajarea de parcaje.

Faptul ca acum, in ciuda protestelor vehemente ale comunitatii, primarul Sectorului 4 insista sa realizeze investitii care exced scopul pentru care a primit in administrare acest bulevard l-a determinat pe colegul nostru sa initieze proiectul de hotarare care prevede retragerea acestui drept.

Dincolo de aspectele de legalitate, pentru care a fost sesizata Prefectura Bucuresti, grupul consilierilor generali USR PLUS are serioase dubii cu privire la oportunitatea acestei investitii si considera ca in viziunea administratiei Baluta este prioritar traficul auto in detrimentul celui pietonal.

Cu o asemenea abordare nu putem fi de acord, atata timp cat exista alternative ca semaforizarea inteligenta.”

Ce spune Primaria Sectorului 4 intr-un comunicat de presa?

“Derularea investitiilor publice ale Sectorului 4, in special cele privind infrastructura rutiera, ar putea fi stopata in perioada urmatoare, daca grupurilor politice din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) nu vor fi responsabile si vor pune pe primul plan ambitiile politice, in detrimentul unei vieti mai usoare pentru cetateni.

Din 2017, mai multe bulevarde de pe raza administrativ teritoriala a Sectorului 4 au trecut din administrarea (CGMB) in cea a Primariei Sectorului 4, astfel ca aceste artere au fost largite de la doua la patru benzi de ciculatie si modernizate. Suprafata spatiilor verzi a fost sporita pentru un mediu mai sanatos, iar ca urmare a refacerii tramei stadale, numarul de parcari a crescut considerabil. De asemenea, cum ar fi spre exemplu bulevardul Constantin Brancoveanu, au fost anulate mai multe „insule” care permiteau intoarcerea, lucru care a redus la minimum riscul de accidente.

Toate acestea, completate de pietele nou construite, de scolile, gradinitele si blocurile de locuinte puse in siguranta, de constructia unui spital si a unei unitati de primiri-urgente sau de debutul lucrarilor de construire a primei statii de metrou realizata vreodata de vreo administratie locala, nu reprezinta niciun impediment pentru o parte a consilierilor generali, mai exact cei alesi pe listele USR-PLUS pentru a cere ca Primariei Sectorului 4 sa i se retraga dreptul de administrare a spatiilor mentionate.

In mod evident, nu exista motivatie reala pentru un astfel de demers, alta decat lupta politica in detrimentul cetatenilor, iar in aceste conditii, Daniel Baluta, primarul Sectorului 4, face un apel public la responsabilitate din partea tuturor grupurilor politice ce compun Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Aceasta mai ales in conditiile in care proiectia de buget a Primariei Capitalei arata cat se poate de clar ca la nivelul Bucurestiului nu exista sumele necesare administrarii bulervardelor ce ar putea iesi din administrarea sectorului 4.

„Solicit public Consiliului General al Municipiului Bucuresti sa nu dea curs demersurilor politicianiste ale USR-PLUS si sa nu puna in pericol investitiile publice ale Sectorului 4. Noi am demonstrat ca se poate sa imbunatatim traiul de zi cu zi al oamenilor, sa le oferim speranta ca putem sa avem o viata mai buna gospodarindu-ne singuri. Daca un asemenea demers ar fi acceptat, fiecare an in care aceste artere nu ar mai fi in administrarea noastra ar insemna ani pierduti ce vor aduce cu sine doar degradare, nicidecum evolutie”, declara Daniel Baluta, primarul Sectorului 4.”

Concluziile si comentariile va apartin!

CITESTE SI: ”Mama ei de pasarela… Mare scandal intre USR si primarul sectorului 4 din cauza proiectului de la Tineretului!”

1 Comment

  1. Dan

    March 23, 2021 at 9:23 am

    Nu sunt PSD-ist si nu o sa fiu niciodata. Dar asta nu inseamna ca nu apreciez ce a facut Baluta prin sector. Aici includ largiri de strazi, parcari de resedinta, consolidari cladiri, a umblat si pe la spatiile verzi, in sensul amenajarii acestora, prelungire metrou, parcari pentru cei care vin in Bucuresti la toate statiile de metrou… nu ai cum sa nu observi aceste lucruri la o simpla plimbare prin sector (decat daca esti rau intentionat). O sa vedem peste ani, cand nu o sa mai fie primar si cat de adanc a bagat mana in banii publici.
    Referitor la pasarelele pietonale… parerea mea e ca sunt bine venite. In ziua de azi nu ai cum sa te opui traficului. Acesta o sa fie in crestere de la an la an, indiferent de vremuri. Din acest motiv, pasarelele sunt bine venite. Nu le vad ca o ingreunare a accesului pietonilor in parc, atat timp cat sunt dotate cu lifturi, scari rulante, etc. Din punctul meu de vedere sunt o alternativa mult mai sigura de a ajunge in parc (fara sa fie nevoie sa trec strada cel putin o data).
    Si din punct de vedere al costurilor, acestea sunt mai ieftine decat pasajele subterane. Asa ca acei consilieri USR ar trebui sa vina cu solutii alternative la aceste pasarele daca se opun proiectului. Orasul trebuie sa se dezvolte si asta inseamna atat trafic pietonal cat si rutier.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen − 9 =