Nicusor Dan: Tribunalul Bucuresti a suspendat PUZ-urile sectoarelor 2, 4 si 5

PUZ

“Tribunalul Bucuresti a suspendat ieri (joi -17 februarie n.r.) PUZ-urile sectoarelor 2, 4 si 5”, a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, primarul general al Capitalei, Nicusor Dan.

“De ani de zile, dezvoltarea urbanistica a Bucurestiului a fost victima unor dezvoltari speculative, am pierdut sute de hectare de spatii verzi, am avut sute de exemple de blocuri intre case si din cauza asta am avut o densificare exagerata in Bucuresti si o scadere a calitatii de locuire. Din cauza asta am avut putini investitori seriosi la Bucuresti. Tocmai din cauza instabilitatii juridice in ceea ce priveste urbanismul din Bucuresti. Pentru ca nu este admisibil ca tu sa reglementezi urbanistic practic tot Bucurestiul cu acte care se dovedesc a fi nelegale si atunci care este investitorul care vine a faca o afacaere pe termien lung in Bucuresti in conditiile acestei instabiulitati juridice?”, a spus edilul.

Primarul general a dat in timpul conferintei de presa mai multe exemple de dezvoltari imobiliare, inclusiv in sectorul 4, care nu respecta reglementarile legale. Un exemplu ar fi construirea de blocuri cu regim de inaltime si de 14 etaje ridicate pe strazi cu o latime de 6 sau 7 metri: ”Nu asta este dezvoltarea pe care noi o dorim pentru Bucuresti.”

Fara cartiere noi de locuinte care nu au scoli, crese, gradinite!

“Inca ceva din zona fake News: prin suspendarea PUZ-urilor s-ar fi blocat dezvoltarea in Bucuresti. Ori, Bucurestiul are un Plan Urbanistic General, iar in baza acestuia orice persoana poate sa ceara un certificat de urbanism si autorizatie de contruire, iar acolo unde nu este multumit de ceea ce prevede Planul Urbanistic General, de exemplu daca are un teren intr-o zona industriala atunci poate sa ceara Consiliului genral o derogare. In sensul acesta am functionalizat Comisia Tehnica de urbanism si amenajarea Teritoriului care functioneaza din luna septembrie. Numai ca urbanismul nu inseamna ca un om sa coloreze o plansa si cu asta sa vina la CG sa obtina niste etaje in plus. Urbanismul este o stiinta in care diverse interese private si mai ales publice trebuie sa fie armonizate. Adica nu vrem sa mai avem cartiere de blocuri cum am vazut nenumarate in care oamenii sa nu aiba crese gradinite si scoli.”, a mai spus Nicusor Dan.

Puteti viziona conferinta de presa a Primarului General mai jos:

https://www.facebook.com/watch/?v=318582416900749

Leave a Reply

Your email address will not be published.

4 × three =