Un incendiu puternic izbucnea in noapte de 30 octombrie 2015 in Clubul Colectiv din Bucuresti. Au fost prezente la fata locului echipaje de prim ajutor care au resuscitat victimele pe asfalt, la lumina camerelor de filmare ale jurnalistilor sositi si ei acolo.
Spitalul Floreasca avea, la acea data, o sectie nou-nouta pentru arsi grav, perfect echipata ca sa faca fata unei astfel de tragedii. Cu toate acestea sectia nu a fost folosita! Printre motive? Lipsa de personal, dupa cum probabil stiti deja. Din pacate, 64 de oameni au murit, avand arsuri grave pe suprafete mari ale corpului, iar peste 200 de victime au luptat luni intregi pentru viata, pe paturile de spital din tara si din strainatate.
Astazi, Spitalul de Urgenta Floreasca anunta ca a devenit operationala unitatea pentru arsi grav. Au trecut 6 luni de la tragedia din Colectiv… Dar, ca sa aveti o imagine si mai completa pe aceasta tema, ar mai fi de spus ca sectia cu pricina a fost construita in 15 ani, cu un cost de 4 milioane de euro.
Cate incendii se puteau produce in acest interval de timp, cati oameni cu arsuri puteau sa moara sau au murit fara sa beneficieze de ingrijire in aceasta sectie? Desi se putea…
Pe site-ul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “Dealul Spirii” Bucuresti-Ilfov, vedem ca in ultimele 6 luni s-au produs nu mai putin de 6 incendii de amploare in Bucuresti:
In plus, de pe pagina de facebook a aceleiasi institutii, aflam ca s-au produs si alte incidente in aceasta perioada:
Acestea sunt printre cele mai importante.
Oare nu au fost suficiente incendii in aceste luni, incat administratia Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca sa urgenteze deschiderea sectiei-minune?
In fine, e bine ca s-a deschis. Mai bine mai tarziu, decat niciodata, ca tot circula zicala asta. Si ni se potriveste atat de mult incat ar trebui s-o inregistram la UE ca pe salamul de Sibiu: marca romaneasca.
radu
April 21, 2016 at 11:36 am
Nu inteleg de ce nu a fost aceasta sectie pana acum operationala tinand cont ca s-au bagat 4 milioane de euro in aceasta sectie, cel putin teoretic ca practic sunt sigur ca cea mai mare parte din bani s-au dus in buzunarele lor