Scandalul de la plașeul Unirii ar fi fost generat de o eroare cadastrală. Nicușor Dan face precizări

Nicușor Dan

Săptămâna a început cu un mega scandal între primăria Sectorului 4 și Primăria Capitalei, odată cu demararea lucrărilor la Planșeul Unirii de către PS4, pe baza unei autorizații de construire emisă de Primăria Sectorului 3. Primăria de Sector condusă de Daniel Băluță a mizat pentru pe un act cadastral în care proprietarul zonei Unirii era Apele Române (Ministerul Mediului), act care s-a dovedit a fi greșit. Potrivit primarului general Nicușor Dan, Municipalitatea este de fapt proprietarul terenului pe care fuseseră demarate lucrările, iar Apele Române deține doar albia râului Dâmbovița. Tot edilul Capitalei a anunțat astăzi că eroarea a fost rectificată.

Iată ce spune Nicușor Dan într-o postare pe Facebook:

„Au fost rectificate la OCPI cele 4 cărți funciare care atestă Primăriei Muncipiului București calitatea de proprietar și administrator al întregii zone supraterane din Piața Unirii, respectiv parc și planșeu.

Instituția Apele Române este proprietar numai pe albia râului Dâmbovița și numai în subteran, ca atare nu avea dreptul legal sa ceară autorizații de lucrări pentru suprateran.

4 instituții ale statului: Apele Române, OCPI, Primăria Sectorului 4 și Primăria Sectorului 3 s-au prefăcut că nu văd această eroare gravă din documente.  În consecință, analizăm toate documentele eliberate care s-au sprijinit pe înscrierea în fals la OCPI și vom sesiza organele de cercetare competente.”

Cu alte cuvinte, conflictul de la Unirii dintre primarii de sector și primarul general continuă. Ramâne de văzut cum vor evolua lucrurile în acest sens.

Evident că pe cetățeni nu îi interesează gâlceava asta demnă de Balcani, ci dacă și când se vor face lucrări de consolidare la planșeul Unirii. Din păcate, se pare că pe edili îi interesează mai puțin acest aspect, pentru că deși alegerile locale s-au terminat și ne-am ales cu cine am ales, deasupra primarilor se află niște șefi de partid aflați în plină campanie electorală.

Cu părere de rău, cel mai probabil, ne auzim pe subiectul planșeului Unirii abia după alegerile parlamentare și prezidențiale…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

twenty + 12 =