Referendumul lui Nicușor Dan a fost aprobat. Bucureștenii vor răspunde la 3 întrebări

Nicușor Dan

Referendumul propus de Primarul General, Nicușor Dan, a fost aprobat de către Consiliului General al Municipiului București, în ședința de astăzi. Primarul Capitalei dorește să obțină sprijinul bucureștenilor pentru mutarea controlului asupra cheltuielilor publice și a autorizațiilor de construire de la sectoare către Primăria Municipiului București și CGMB.

În același timp, pe buletinul de vot va fi adăugată o a treia întrebare, propusă de grupul PSD din Consiliul General, privind combaterea traficului de droguri în București.

Referendumul va avea loc pe 24 noiembrie, în ziua în care are loc și primul tur al alegerilor prezidențiale.

Iată întrebările la care bucureștenii sunt invitați să răspundă pe 24 noiembrie:

  1. ⁠Sunteți de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului București și Primăriile de Sector a impozitelor pe venit și a taxelor și impozitelor locale colectate de la bucureșteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului București
  2. Sunteți de acord ca Primarul General al Municipiului București să emită Autorizațiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al orașului?
  3. Sunteți de acord ca Primăria Municipiului București să finanțeze și să implementeze un program de educație pentru sănătate și prevenire a consumului de droguri în toate școlile din București? (întrebare inclusă de PSD)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

thirteen + 17 =