Funeraliile Reginei Ana. Romanii i-au adus un ultim omagiu. 13 august, zi de doliu national

Funeraliile

Funeraliile Majestatii sale Regina Ana au inceput in aceasta dimineata in Bucuresti, in Piata Palatului, unde peste o mie de persoane au venit sa ii aduca un ultim omagiu.

La catafalc au facut garda membrii Casei Majestatii Sale Regelui, membrii Consiliului Regal (ASR Principele Lorenz al Belgiei, Andrew Popper, Anders Lindberg, Maestrul Adrian Vasiliu), apoi Principesele Regale — Principesa Mostenitoare Margareta, Principesa Elena, Principesa Sofia si Principesa Maria. Potrivit Agerpres, a fost prezent si principele Nicolae.

Dupa ceremonile din Piata Palatului, care au inclus si o slujba religioasa oficiata de Arhiepiscopul Ioan Robu, sicriul a fost pus in masina mortuara care a pornit, incet, spre Curtea de Arges, pe traseul Chitila — Gaesti — Topoloveni – Pitesti — Curtea de Arges. Cortegiul funerar a incetinit viteza in localitati pentru ca oamenii sa ii poata aduce Reginei un ultim omagiu.

La ora redactarii acetui text, cortegiul funerar era asteptat sa ajunga la Curtea de Arges, unde va avea loc ceremonia de inmormantare a Reginei Ana.

Inmormantarea va avea loc in jurul orei 15.30 si va avea caracter privat, dupa cum informeaza Agerpres.

Regina Ana a murit pe 1 august intr-un spital din Elvetia, la varsta de 92 de ani. Va reamintim ca Regele Mihai nu poate participa la funeraliile Reginei Ana, in urma recomandarilor medicilor.

Sursa foto: Stirileprotv

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × one =