Toata lumea trage de Piata Victoriei ca de o curva de lux. Prostia nu are culoare politica

Piata Victoriei

Poate ca titlul e cam dur, dar n-am gasit altul mai bun pentru ceea ce l-a inspirat. Da, prostia politica nu are un (singur) nume. La fel, prostia politica nu are o culoare anume. O regasim prin gafe enorme, comparabile prin dimenziunile lor, si la PSD si la USR, si la PNL si, in general, la toate partidele politice. Dar parca in ultima perioada PSD-ul si USR-ul se lupta in derapaje si nici macar nu isi dau seama cat de grava le este boala. Cel mai bun exemplu, ca tot vorbim despre ultima perioada, caci este cea mai relevanta, este ideea fixa ca Piata Victoriei apartine cuiva anume. Treaba asta este spusa mai pe ocolite sau direct, printr-o propunere de organizare de targ de colinde chiar acolo unde stii ca se demonstreaza impotriva ta de peste zece luni de zile (cazul Firea) sau printr-un proiect aiuristic prin care se vrea ca aceeasi Piata Victoria sa fie declarata zona pentru proteste civice si sindicale (cazul USR).

Sa va punem un pic in tema. Despre scandalul declansat in weekend intre protestatarii din Piata Victoriei si oamenii de la primarie care au venit sa monteze cele necesare targului de colinde (sau sarbatori, sau Craciun etc. ca nimeni nu stie exact ce s-a vrut acolo, mai ales ca exista deja Targul oficial de Craciun din Piata Constitutiei) stiti deja. Am scris noi, au scris multi altii. Targul s-a anulat pana la urma si aici telenovela ar fi trebuit sa se incheie (pentru ca nu de targuri ducem lipsa in Bucuresti). Urmeaza acum, insa, replica celor de la USR, care au tinut sa dea dovada de la fel de multa imaginatie ca si Gabriela Firea, in fapt o propunere de proiect de hotarare care chiar se va afla pe ordinea de zi a sedintei de vineri a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Si care este propunerea USR? Pai, ce spuneam mai sus, doar ca acum citam din documentul oficial: “Piata Victoriei devine destinatie rezervata pentru manifestatii civice, sindicale etc. In Piata Victoriei nu se vor organiza evenimente de anvergura de tip targuri de sezon in aer liber, festivaluri, sau evenimente similare“. In expunerea de motive a celor de la USR se ascunde o mica ipocrizie, pentru ca asa este politica (oricat de mult ar mai vrea USR sa credem ca face politica “altfel”, nu prea cumparam treaba asta). Pe scurt, se invoca nesiguranta participantilor la un eveniment de tip targ, pentru ca nu exista treceri de pietoni… Hai, fiti seriosi, oameni buni, nu de asta va doare pe voi, de siguranta participantilor la targul lu’ Firea! Ar fi trebuit sa o spuneti direct: pentru ca se confisca posibilitatea ca in perioada respectiva sa se mai faca proteste in Piata Victoriei. Nu s-ar fi suparat prea multa lume si, oricum, nimeni nu putea contesta ca asta era ideea de baza a propunerii Gabrielei Firea, impachetata frumos intr-un brad de Craciun.

Deci, cand vine vorba despre idei stupide, avem un soi de remiza intre USR si PSD. Asta pana acum, pana astazi, cand Grabriela Firea ne-a lovit cu parul drept in moalele capului, dupa aparitia stirii disparitiei Regelui Mihai. Si ne-a lovit bine de tot, cu un comunicat de presa oficial al Primarie Capitalei, ca sa nu mai avem niciun dubiu ca toti consilierii edilului general ar trebui sa-si caute job-uri in orice alt domeniu. Si ce spune comunicatul dat publicitatii la doar cateva ore de la decesul fostului Suveran al Romaniei? Pai zice asa: “Primarul General, Gabriela Firea, va propune Consiliului General al Municipiului Bucuresti ca Piata Victoriei sa poarte numele Regelui Mihai, cel care si-a dorit intotdeauna ca poporul roman sa fie unit.” Da, memoria Regelui Mihai trebuie marcata, fara niciun fel de indoiala. Dar sa schimbi numele Pietei Victoriei (piata care simbolizeaza Razboiul de Independenta 1877 – 1878) si mai ales sa o faci in conjunctura politica extrem de sensibila actuala este o ineptie cat casa.

Concluzia? Castigatoare la concursul de gafe este, pana acum, Gabriela Firea. Oricum, sa nu ne pripim, pare a fi doar a doua runda de prostioare din ultima saptamana, asa ca rezultatul meciului ramane deschis. Ah, am uitat sa scriem de PNL. Cum care PNL? Cum ce este PNL? Liberalii (aia… Orban, Gorghiu etc.), nu ati auzit de ei? Nici noi in ultima perioada. Si cu o asemenea Opozitie, slabe sanse sa se schimbe ceva. Dar, sa ne bucuram, vom aveam, probabil, galceava cat sa ne ajunga pana la Craciunul viitor.

CITESTE SI: Primaria Capitalei organizeaza un Targ de Sarbatori in …Piata Victoriei. Ce se va intampla cu protestele #rezist

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

five × one =