A cincea zi de greva la STB. Doar 20% dintre soferii STB au decis sa ignore greva si sa iasa pe trasee UPDATE: STB face angajari

greva

Doar o cincime dintre mijloacele de transport din Bucuresti au iesit pe trasee astazi, in conditiile in care greva STB-ul a ajuns in a cincea zi de greva. Vestea buna este ca metroul functioneaza, la fel si taxiurile si serviciile ridesharing si ca e zi libera. Vestea proasta este ca protestul va continua, dupa cele mai recente informatii, si maine, cand majoritatea bucurestenilor se intorc la munca dupa minivacanta de 24 ianuarie.

Negocierile dintre autoritati si sindicalistii de la STB s-au blocat, iar singurul lucru pe care il auzim de cinci zile este discursul acuzator de ambele parti. Sindicalistii vor in continuare demisia directorului STB, Adrian Crit, in timp ce autoritatile ameninta salaritatii din transportul public de suprafata din Capitala ca ii vor lasa fara locuri de munca. Asta in conditiile in care inca din prima zi greva a fost declarata ilegala de catre Tribunalul Bucuresti.

Azi-dimineata, la ora 7:00, erau pe traseu 148 vehicule, dintr-un total programat de 697, din nou tramvaiele si troleibuzele fiind cele mai multe vehicule care circulau in Capitala. Numarul tramvaielor iesite pe traseu era de 67, dintr-un total programat de 151, cel al troleibuzelor de 62 din 86 de vehicule programate, in timp ce numarul autobuzelor era de 19, dintr-un total de 460 programate pentru luni la ora mentionata, scriu cei de la StirileProTV.

Intre timp, sindicalistii ameninta cu continuarea grevei si maine, cand este zi lucratoare, precizand ca daca astazi au iesit pe traseu 20% dintre soferi, marti, 25 ianuarie, nu vor fi mai mult de 10%. Cu alte cuvinte, va fi din nou haos si blocaj in transportul din Bucuresti.

Unica noutate in conflictul caracterizat drept politic de catre primarul general si directorul STB, este ca liderul sindical care se si afla in fruntea protestului, Vasile Petrariu, a anuntat, pe Facebook, ca demisioneaza din PSD si din Consiliul General al Capitalei, nu inainte de a-i sugera si edilului Nicusor Dan sa faca acelasi lucru:

“Va transmit un singur lucru, domnule Primar General: astazi imi dau demisia din functia de Consilier General si din Partidul Social Democrat. Acest protest nu are nicio conotatie politica. Dumneavoastra aveti curajul sa va dati demisia din functia pe care o exercitati atat de slab?! Acum aveti vreo solutie la problemele si ingrijorarile oamenilor? Sunteti singurul vinovat pentru faptul ca bucurestenii trebuie sa suporte acest calvar!”, scrie si Observatorul Antenei 1. Declaratia liderului de sindicat vine dupa ce duminca seara, Nicusor Dan condamna, intr-o postare pe Facebook, “inconstienta si tupeul sindicalistului PSD Vasile Petrariu, care a indemnat de dimineata la oprirea metroului bucurestean, precum si iresponsabilitatea sefei lui de partid, Gabriela Firea, care il gireaza in continuare si-l incurajeaza in actiunile lui distructive”, dupa cum remarca Digi24.

UPDATE 1: STB angajeaza soferi de autobuz!

STB SA a publicat astazi pe pagina de internet a companiei un anunt de angajare pentru soferi de autobuz, ceea ce inseamna ca mai mult ca sigur, macar o parte dintre cei care nu s-au prezentat la lucru in aceste cinci zile, invocand greva spontana (declarata ilegala de Tribunal in doua randuri), vor fi dati afara!

Clic pe imagine pentru detalii:

Vom reveni cu noutati pe parcursul zilei.

CITESTE SI: Protestul de la STB continua si astazi in ciuda faptului ca protestul e ilegal si mai mult politic

Leave a Reply

Your email address will not be published.

four × one =