Statistica neagra: 1.200 de accidente rutiere in sectorul 4 in doi ani de zile

accidente rutiere

Potrivit unei analize realizate de catre Inspectoratul General al Politiei Romane, pe parcursul anilor 2016 si 2017, pe strazile si bulevardele din din sectorul 4 au fost inregistrate aproape 1.200 de accidente rutiere. Primaria afirma ca a luat masuri pentru ca aceasta statistica neagra sa fie redusa.

Numarul mare de treceri de pietoni de pe marile bulevarde si reducerea numarului spatiilor destinate intoarcerii autovehiculelor sunt doar doua din cele mai recente masuri luate de Primaria Sectorului 4, pentru cresterea sigurantei pietonilor si soferilor. Motivul este o analiza socanta, realizata de Inspectoratul General al Politiei Romane, potrivit careia, pe parcursul anilor 2016 si 2017, pe strazile si bulevardele din aceasta zona administrativa au fost inregistrate aproape 1.200 de accidente rutiere“, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Sectorului 4.

CITESTE SI: Top 7 cele mai periculoase intersectii din Sectorul 4

Potrivit aceleiasi surse, bilantul evenimentelor rutiere este cu mult mai grav insa, decat cifra in sine, avand in vedere faptul ca 25 de oameni si-au pierdut viata, 71 au fost raniti grav si 1.167 au fost raniti ușor: “Neacordarea de prioritate pietonilor a fost cauza celor mai multe accidente rutiere, insa de vina au fost, in aproape egala masura si indisciplina pietonala si neacordarea de prioritate altor vehicule”.

Soseaua Oltenitei, cea mai periculoasa artera din Sectorul 4

Conform analizei privind accidentele cu raniri de persoane, realizata de Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, Soseaua Oltenitei a fost declarata principala strada criminogena din Sectorul 4, doar in 2017 fiind inregistrate, pe aceasta artera, nu mai putin de 76 de accidente. In topul strazilor si bulevardelor periculoase s-au mai aflat: Soselele Berceni, Giurgiului, Vitan-Barzesti, Turnu Magurele, Bulevardele Constantin Brancoveanu, Metalurgiei, Dimitrie Cantemir, sau Alexandru Obregia, precum si Calea Vacaresti si Calea Serban Voda.

Sursa: PS4

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 + 12 =