CGMB a aprobat asocierea dintre PMB, Sectorul 4 si Administratia Parcului Natural Vacaresti pentru amenajarea si dezvoltarea Deltei Vacaresti

Parcul Natural Vacaresti

Amenajarea, dezvoltarea si ocrotirea Parcului Natural Vacaresti reprezinta proiecte foarte importante, nu doar pentru sectorul 4, ci pentru bucuresteni in general. Iar ieri, consilierii generali au aprobat proiectul de hotarare pentru asocierea dintre PMB, Sectorul 4 si Administratia Parcului Natural Vacaresti ce va asigura amenajarea si dezvoltarea Deltei Vacaresti.

“(…) am aprobat incheierea unui protocol de asociere intre Primaria Generala, Administratia Parcul Natural Vacaresti si Primaria Sectorului 4 pentru a amenaja si dezvolta in comun acest parc natural aflat pe teritoriul sectorului 4”, a declarat primarul general Nicusor Dan.

Potrivit Agerpres, Asocierea urmeaza sa deruleze proceduri de achizitie sau contractare a unor studii si diverse servicii. Printre acestea amintim contractarea  studiilor, expertizelor si evaluarilor necesare in vederea emiterii Planului de management si a Regulamentului privind Parcul Natural Vacaresti, a serviciilor de punere in siguranta si reabilitare a punctelor de acces in zona si a unor servicii de cadastrare.

Potrivit sursei citate, asocierea va contracta si va intreprinde de urgenta masuri si actiuni de igienizare si ecologizare a zonei. Totodata, planul de masuri prevede asigurarea patrularii si monitorizarii ariei, de catre personal specializat, pentru prevenirea depozitarii ilegale a deseurilor, a distrugerilor si afectarii ecosistemului.

Parteneriatul dintre PMB si Primaria Sectorului 4 include si derularea unui concurs international in vederea identificarii solutiilor pentru administrarea si dezvoltarea de proiecte si initiative comune, care au drept scop dezvoltarea zonei Parcului Natural.

SURSA

Leave a Reply

Your email address will not be published.

9 + 2 =