Adrian Streinu-Cercel: “Nu primiti voluntarii sau alte persoane care aduc Pastile sau Lumina!”

Adrian Streinu-Cercel

Directorul Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, a criticat dur, ieri, in cadrul unei emisiuni televizate, acordul dintre MAI si BOR. Acesta le-a cerut oamenilor sa nu ii primeasca pe voluntarii care aduc Pastile sau Lumina de Inviere, afimand ca exista riscul ca obiectele primite sa fie contaminate, potrivit Observator.tv

“Ne jucam cu focul. E vorba despre niste persoane neverificate care se plimba pe la portile oamenilor. E ca si cum scot pe unul din carantina si i-as da drumul pe strada. N-au voie sa se plimbe din poarta in poarta, trebuie sa stea acasa, sa-si vada de treaba lor. Nu stii daca acel lucru pe care ti-l inmaneaza este contaminat sau nu. Inteleg ca este gest simbolic, hai sa luam de la catolici exemplu. Au stat frumos acasa, nu s-a intamplat nimic.

De ce trebuie sa caram noi virusul, sa-l colportam de colo colo? Pentru ce anume? Pana sa se faca una, alta, se mai scoate masca, se mai stranuta. In momentul in care ai luat paharul, l-ai luat cu virus cu tot.”, a spus Streinu-Cercel.

Nu avem posibilitatea in Romania sa absorbim un numar mare de pacienti

“Haideti sa nu ne jucam cu asa ceva, pe urma o sa ne plangem in pumni. Presedintele a spus-o cat se poate de clar. Potoliti-va, stati acasa. Daca va asumati riscul, trebuie sa va asumati riscul sa va imbolnaviti. Haideti sa nu dam cu piciorul in sustarul cu lapte. Am facut eforturi cu totii in aceasta tara sa tinem lucrurile sub control. Haideti sa nu umplem spitalele dintr-o data. Hai sa nu ne batem joc de acest moment! Va fi o panta abrubta pe care nu o vom putea stapani. Nu avem posibilitatea in Romania sa absorbim un numar mare de pacienti, e o realitate crunta”, avertizeaza directorul Institutului Matei Bals.

SURSA

SURSA FOTO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

3 × 4 =