Dublare săptămânală a numărului de cazuri COVID-19: aproape 15.000 de infectări. Recomandări ale Ministerului Sănătății

COVID-19

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că evoluția cazurilor de Covid-19 – versiunea Omicron – a cunoscut o dublare săptămânală. Astfel, săptămâna trecută au fost înregistrate aproape 15.000 de cazuri, dublu față de săptămâna precedentă.

Chiar dacă evolutia este destul de serioasă, cu o dublare săptămânală a cazurilor, medicii spun că nu avem motive de panică, asta pentru că deși ultima varianta Omicron este mai contagioasă decât celelalte, nu este și mai periculoasă. Este estimat că numărul va crește în continuare până la jumătatea lunii august, când se estimează vârful acestui al șaselea val al pandemiei.

Câteva cifre concrete amintite de Ministrul Sănătății:

  • În acest moment internate sunt internate în spitale 1.410 de persoane (5,84% din paturi ocupate)
  • La ATI sunt internate 86 persoane (majoritatea nevaccinate – 68) / rata de ocupare a paturilor covid este sub 5%
  • Săptămâna trecută au fost înregistrate 33 decese

În aceste condiții, Ministerul Sănătății va publica din nou, zilnic, buletinul de informare, începând de mâine.

Rămân valabile recomandările de purtare a măștilor de protecție în spațile închise și aglomerate și, în caz de infectare, izolarea la domiciliu pentru 5 zile, conform declarațiilor ministrului Rafila.

Ar mai fi de precizat că EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) a luat astăzi decizia de a recomanda vaccinarea cu a patra doza tuturor persoanelor de peste 60 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

6 − four =