Am aflat de ce este obligatorie reinnoirea contractelor de parcare in sectorul 4!

gropi

Subiectul reinnoirii contractelor de parcare rezidentiala de la noi din sector este unul destul de controversat, in conditiile in care in celelalte sectoare din Bucuresti, cel putin pentru cei care detin deja un loc de parcare, nu exista obligativitatea unor astfel de proceduri. Am aflat de ce in sectorul 4 se procedeaza asa sau, mai degraba, ni s-a confirmat cum stau lucrurile. Informatiile provin chiar de pe blogul primarului sectorului 4, Daniel Baluta, care face cateva clarificari inclusiv pe aceasta tema.

De ce este obligatorie reinnoirea contractelor de parcare chiar daca aveti deja un acord valabil? 

Primarul spune, pe pagina sa de internet, ca obligativitatea reinnoirii acestor contracte survine in urma preluarii Serviciului Parcari de catre Directia de Taxe si Impozite Locale Sector 4: “Noul administrator al parcarilor a stabilit atat o noua metodologie de acordare a locurilor de parcare, cat si noua forma juridica a contractelor de inchiriere. Prin urmare, conform hotararii mentionate, pana la 31 Martie anul curent, toti cei care aveau contract de inchiere pentru locul de parcare sunt obligati sa-si reinoiasca acordurile. In caz contrar, locul lor de parcare ar putea fi declarat vacant si distribuit altor solicitanti.”

Se pot obtine si depune online documentele necesare contractului de parcare?

Potrivit edilului, da, aceste acte pot fi descarcate de pe site-ul Directiei de Taxe si Impozite Locale Sector 4 si pot fi depuse tot online: “Da, documentele pot fi obtinute si depuse online (cerere si anexe) sau in mod traditional, prin posta, prin fax, etc.“, mai scrie Daniel Baluta pe blog.

Ceea ce trebue sa stiti, insa, este ca ridicarea contractelor se face doar prin deplasarea la unul dintre sediile Biroului Evidenta Parcari, din simplul motiv ca acestea trebuie semnate. Totusi, actele pot fi ridicate/semnate si de rude de gradul I, daca titularul nu se poate prezenta.

Cum procedez daca nu am un loc de parcare si vreau sa solicit unul?

Procedurile enumerate mai sus sunt valabile si in cazul solicitarii unui loc de parcare.

Nu in ultimul rand, dupa cum afirma primarul Sectorului 4, ”prin noua hotarare a Consiliului Local Sector 4 (HCL Nr 150/2016 – N.R), Asociațiile de Proprietari nu mai pot influenta in niciun fel procedura de atribuire a locurilor de parcare, intrucat acordul prealabil al acestora nu mai este necesar.” Inainte de aceasta Hotarare, oricine dorea sa inchirieze o parcare era nevoit sa se consulte cu administratorului blocului  / Asociatia de Proprietari in legatura cu disponibilitatea unui astfel de loc. Acum, procedurile se desfasoara exclusiv prin intermediul Serviciului Parcari.

Sursa: Daniel Baluta

2 Comments

  1. iuliana betiu

    January 26, 2017 at 6:16 pm

    O foare mare minciuna

    Contractele se pot ridica de alta persoana cu procura

    O bataie de joc la adresa locuitorilor sectorului 4;adresa de mail nu este functionala iar la ghiseul din Straduintei,acolo se depun toate documentele,este ditamai balamucul.S-a incercat prin bonurile de ordine sa se faca un pic de organizare dar totusi sunt multi locuitori care trebuie sa se conformeze.La eliberare este un singur ghiseu,nu se dau bonuri de ordine iar functionarii evident ca sunt depasiti de situatie,chiar ma mir unde gasesc atata calm.

    Nu inteleg de ce a fost nevoie de acest balamuc,care va dura pana la 31 martie..totul era bine pana acum.Pe contractele noi apare si nu inteleg de ce..Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4 (DGITL),si nu serviciul Parcari,care este direct raspunzator de aceasta activitate.Nu mai spun de clauzele din contract…neasumarea nici unei raspunderi din partea statului…daca il citeste un jurist adevarat se ia cu mainele de cap.

    Nu este normal ca o chestiune administrativa atat de importanta si spinoasa sa o aflam din presa..daca nu aveam cont pe FB ce faceam?pierdeam locul de parcare..

  2. Andrei Koszti

    February 15, 2017 at 5:57 am

    Au făcut-o ca indirect sa forțeze mana la plata debitelor de la fisc. Ai datorii nu pupi loc de parcare. În plus nici nu-l mai poți conserva pt ca ți-l poate da altuia fără acordul asociației de proprietari. Cu alte cuvinte oricine poate avea loc de parcare în fata scarii gale chiar dacă locuiește la 5 blocuri mai încolo. Iar dacă în 6 luni vreunul din blocul respectiv își cumpără mașină, ghinion, nu mai e niciun loc liber. O cretinitate tip Baluță. Cat timp parcările erau aferente blocului, construite pt necesitatea blocului, trebuiau în continuare sa păstreze avizul Asociatiei. Altfel trebuiau să-l tina spațiu verde…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

5 × 2 =