Alegeri Locale 2020 – Proiectul pentru alegerile in doua tururi prevede ca pot vota doar cei cu resedinta mai veche de 3 luni

doua tururi

B365.ro: Alegeri Locale 2020  – Proiectul pentru alegerile in doua tururi prevede ca pot vota doar cei cu resedinta mai veche de 3 luni

Proiectul alegerii primarilor in doua tururi de scrutin, pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea a fost trimis astazi dimineata (luni – 20 ianuarie) la Parlament.

Pe langă introducerea prevederilor referitoare la modul de alegere a primarilor, Executivul impune conditii pentru alegatorii care si-au modificat resedinta cu mai putin de 90 de zile inaintea scrutinului, dar si pentru candidatii din comunele care au mai putin de 500 de locuitori.

La al doilea tur de scrutin participa numai candidatii clasati pe primele doua locuri, in functie de cel mai mare numar de voturi valabil exprimate obtinute, respectiv candidatii aflati in situatie de balotaj. Al doilea tur de scrutin are loc la doua saptamani de la primul tur. In al doilea tur de scrutin este declarat ales primar candidatul care a obtinut cel mai mare numar de voturi valabil exprimate, scrie B365.ro.

CITITI IN CONTINUARE PE ACEST SUBIECT PE B365.RO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

14 − eight =