S-a decis! Vom avea alegeri locale in doua tururi! Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament pe aceasta lege

alegeri locale in doua tururi

Ludovic Orban a anuntat, asta, in sedinta de guvern, ca PNL sustine varianta de alegeri locale in doua tururi de scrutin.

Astfel, Executivul isi va angaja raspunderea pentru modificarea legii electorale in Parlament, a spus premierul Orban.

Seful guvernului mai spune ca este evident ca cei care sunt la butoanele parlament nu isi doresc imbunatatirea legii si ca prin procedura parlamentara nu se va schimba nimic, de unde si necesitatea de asumare a raspunderii.

“PNL susține alegerea primarilor cu jumătate plus unu dintre cetățenii care își exprimă votul. În urmă cu doi ani am inițiat un proiect de lege de conferire a unei legitimități a acestor primari prin impunerea obligației ca primarul să fie ales cu 50%+1. Acest proiect a fost parcat neregulamentar de BPuri la o defunctă comisie pentru a împiedica adoptarea proiectului de către plenul camerei deputaților.

Ca atare stimați colegi, evident în discuțiile pe care le-am avut, am luat decizia de a ne angaja răspunderea în fața parlamentului pe alegerea primarilor în două tururui.

Noi ne-am angajat că vom face ceea ce își doresc oamenii. Sigur că mulți primari își doresc alegerea într-un singur tur. 

Pentru a îmbunătăți performanța administrațiilor locale este vital ca primarii să fie aleși în două tururi. E vreme să facem ce vor oamenii.

Sigur că acest lucru va deranja pe cei care sunt la butoanele Parlamentului dar trebuie să ne asumăm acest risc pentru că Guvernul are obligația de a interveni.”, a delcarat Ludovic Orban

SURSA

CITESTI SI: Incep jocurile electorale din 2020 – Care sunt posibilii candidati la Sectorul 4?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

15 + 15 =