Ambulantierul Nicusor a cam scapat pe jos targa cu Bucurestiul, stiti voi, pacientul gasit in coma

Bucurestiul

Atunci cand impingi asteptarile celor care vrei sa te voteze la cote maxime, risti sa te faci de bafta, cum se zice in popor. Nicusor Dan a facut asta. Noi stim ca nu a avut intentii rele, dar o alta vorba spune ca drumul spre iad e pavat cu intentii bune. Ca Nicusor Dan a dat-o in bara o arata sondajele, care au efect de bumerang asupra popularitatii edilului, dar astea conteaza mai putin. O arata, de fapt, Bucurestiul in sine, care a inceput sa semene cu personajul Lazarescu, pasat de la un spital la altul, pana a dat ortul popii. Dar pare ca nu cum a ajuns Capitala sa arate acum ne omoara cel mai mult, ci perspectivele! Lipsa sperantei ca va fi, cumva, cat de cat, mai bine. In timpul vietii noastre, daca se poate.

Cateva “mici” realizari pe care nu ne putem abtine sa le trecem in revista. Bucurestiul azi!

  • La iarna, majoritatea bucurestenilor ramasi in sistemul centralizat de termoficare, vor crapa de frig. Dar, vor dardai cu repartitoare de “caldura” montate in case, nu ca anul trecut (este lege promulgata, din ce stim). Si pentru ca primeam comentarii de genul, “am centrala, ma doare la basca”, va spunem ca nu la basca o sa va doara, ci la buzunar, dupa ritmul in care se scumpeste gazul…
  • De un an de zile Bucurestiul se bucura de …zero lucrari importante de infrastructura si de blocarea santierelor deschise inainte sa vina “Salvarea” peste noi. Din lipsa de bani la buget, Primaria Capitalei a pasat tot ce se putea pasa in materie de santiere la primariile de sector, care sunt fortate sa traga propriile proiecte pe dreapta ca sa poata finanta saracia Municipalitatii.
  • Nicicand parcurile mari ale Bucurestiului nu au fost mai mizerabile, mai degradate, mai imputite! Si, in afara de o miscare de PR facuta de primarul general acum vreo cateva saptamani, prin Cismigiu, cand iesea cu presa dupa el ca sa promita curatenie si reabilitare, nu am mai vazut nimic. Evident, nici vreo schimbare in Cismigiu sau in alt parc.
  • Vremea s-a racit, tantarul n-a murit! Nu, si nici nu vom scapa de insecte prea curand, pentru ca tot primaria Capitalei a intarziat cu aproape doua lui demararea aplicarii de tratamente (in loc sa se faca in primavara s-au inceput in vara…) Specialistii spuneau atunci ca degeaba se mai face dezinsectie. Si au avut dreptate. Explicatia primarului a fost transanta: “Nu am avut bani”. Dar oare nu e cam iresponsabil sa spui ca nu ai bani pentru dezinsectie si deratizare si nici sa nu ceri de la Guvern fonduri de urgenta, suprapunand riscul infectarilor cu West Nile pandemiei?
  • In Bucuresti se afla in subordinea Primariei Capitalei 19 spitale (adica doua treimi din numarul total de unitati medicale). In luna Iunie a.c., Inspectoratul de Urgenta spunea ca 17 din cele 19 spitale aveau inca probleme de siguranta la incendii (probleme semnalate an de an). Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti (ASSMB), care finanteaza si administreaza cele 19 unitati, afirma atunci ca se aflau in derulare licitatii pentru asigurarea de servicii de interventie in caz de incendiu. Nimeni nu mai stie insa ce s-a mai intamplat de atunci.
  • A, sa nu uitam, caci e al naibii de important. Traficul rutier din Bucuresti este la fel ca pe vremea Gabrielei Firea. Sa spuneti voi daca gresim.

Pana una alta, Primarul General Nicusor Dan ne ura, ieri, La Multi ani!, pe pagina sa de Facebook, cu ocazia Zilei Bucurestiului.

Foto: Facebook/Nicusor Dan

Leave a Reply

Your email address will not be published.

6 + 7 =